Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas. Kuva: Anne Kalliola.

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas on yltänyt Vuoden nuori yrittäjä -finaaliin

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on Suomen arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä julkistetaan Nuorten Yrittäjien Get Together -päätapahtumassa Kauhavan PowerParkissa 25.5.2019.

Muut finalistit ovat markkina- ja mielipidetutkimuksia tarjoava yrittäjä Johannes Karjula Keski-Suomesta, marja- ja vihannestilaa pyörittävät Tiina ja Mikko Kohonen Etelä-Savosta, korkealaatuisen teen ja kahvin valmistukseen keskittynyt yrittäjä Arttu Muukkonen Etelä-Karjalasta sekä Espoossa toimiva kalakauppias Max Grönholm.

Jarna Kaplas mullistaa ravintolamaailmaa

Finaaliin pääsyn perusteena raati mainitsi mm. ravintola-alan haastavuuden, jossa voi menestyä vain erottautumalla vahvasti. Jarna Kaplas, ravintolan omistaja, on kehittänyt täysin uudenlaisen ravintolakonseptin: merikonttiravintolan, jonka voi viedä paikkoihin, joihin kiinteät rakennukset eivät sovi. Konttiravintola Mortonissa suositaan paikallisten tuottajien raaka-aineita, jotka tekevät ravintolan burgereista erityisen maistuvia.

Konttiravintola Morton toimii erinomaisena esimerkkinä siitä, kuinka pienestä maalaiskunnasta, Rautalammilta lähtenyt yritys voi nousta maanlaajuisesti tunnetuksi brändiksi. Sesonkiaikana Mortonissa työskentelee 50 työntekijää viidellä eri paikkakunnalla.

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas. Kuva: Anne Kalliola

32-vuotias Jarna Kaplas tuntee kiitollisuutta finaaliin pääsemisestä

– Toivon, että rohkaisen omalla esimerkilläni nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan, Kaplas toteaa.

Kisaan ehdotettiin lähes 400 nuorta yrittäjää

Finalistit valittiin Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen tekemien ehdotusten pohjalta. Ehdokasasettelussa hyödynnettiin viime syksynä kansalaisilta kerättyjä ilmiantoja, joita tuli lähes 400.

Vuoden nuori yrittäjä palkitaan 20 000 eurolla, toisen sijan saaja 7 000 eurolla ja kolmannen sijaan saaja 3 000 eurolla. Palkintorahat mahdollistaa Yksityisyrittäjäinsäätiö. Jäljelle jääneet finalistit saavat sarjayrittäjä Kim Väisäsen mentorikseen. Kukaan ei siis jää tyhjin käsin.

Vuoden nuoren yrittäjän valitsee raati, johon kuuluvat viime vuoden kilpailun voittaja, Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää, yrittäjä Kim Väisänen, SGN Groupin ja Yksityisyrittäjäinsäätiön Sam Nieminen ja Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko.

Mikä on Konttiravintola Morton?

Konttiravintola Morton on merikonttiin rakennettu kausiravintola, joka tunnetaan erityisesti palkituista burgereistaan. Morton on saanut nimensä legendaarisen John Mortonin tarinan mukaan. Kesällä 2019 Konttiravintola toimii Jyväskylässä, Varkaudessa, Äänekoskella, Kuopiossa, sekä Pieksämäellä. Kaikki Konttiravintolat avautuvat kesäkauteen huhti-toukokuussa ja ovat avoinna elo-syyskuuhun.

Mortonin perustivat Rautalammille vuonna 2010 kolme parikymppistä yrittäjää. Ensimmäisen heidän kehittämänsä Konttiravintola avautui vuonna 2013. Yrittäjänä toimii yksi perustajista, Jarna Kaplas.

Lisätietoja:

Jarna Kaplas, yrittäjä

Emäpitäjän anniskeluravintolat Oy / Konttiravintola Morton

p. 040 963 8757, jarna@morton.fi