Kaupungin paras kesäterassi, legendaarinen merikonttiravintola ja ihana kahvila Jyväskylän satamassa. Ravintola ja kahvila auki nyt joka päivä!

Koko Morton sai alkunsa tuossa aivan lähellä, opiskelijakämppämme pöydän ääressä. Ensimmäisen ravintolamme avasimme kotikylällemme Rautalammille vuonna 2010 ja takaisin tänne Jyväskylään tiemme toi vuonna 2018.

Jyväskylän Morton on auki kesäaikaan, kesällä olemme auki joka päivä. Aurinkoinen terassimme on palkittu kaupungin parhaana useana vuotena peräkkäin. Paikkoja löytyy myös suojaisesta sisätilasta. Ei pöytävarauksia. Tervetuloa Mortoniin!

Aamupalalle Mortonin kahvilaan!

Jyväskylän Mortonin erikoisuus on kahvilamme. Se sijaitsee Konttiravintolan yhteydessä, saman rakennuksen toisessa päädyssä. Paikkoja löytyy terassilta sekä sisätiloista.

Kahvila on auki ihan aamusta alkaen ja aamuaurinko helliikin terassilla upeasti. Ihanaa aamupalaa, erikoiskahveja, jäätelöä ja muita kahvilan herkkuja tarjolla koko päivän. Nam!

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Jyväskylässä

Kyllä ja ei. Kaupunkiemme pöytävarauskäytännöt vaihtelevat kaupungeittain, tarkemmat tiedot pöytävarauksista kaupungeittain löydät nettisivuiltamme kohdasta “Ryhmille”.

Helsingissä otamme varauksia ympäri vuoden Resos-palvelun kautta.

Voit saapua Jyväskylän Mortoniin autolla. Viimeiset pari sataa metriä täytyy kuitenkin kävellä, sillä omaa pysäköintialuetta meillä ei ole.

Lähimmät pysäköinti alueet ovat Sataman pysäköintialue (maksullinen) sekä Lutakon pysäköintitalot P-Paviljonki 1 (maksullinen) ja P-Paviljonki 2 (maksullinen).

Huomaathan, että aivan lähellämme sijaitseva Lutakon aukio on kesällä suosittu tapahtuma-alue ja tapahtumat voivat aiheuttaa muutoksia sataman ja Lutakon pysäköintijärjestelyihin. Keskustan pysäköintimahdollisuudet ovat yllättävän lähellä, joten myöskään niiden hyödyntäminen ei ole hassumpi vaihtoehto.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Mortonin ohi kulkee suosittu lenkkeily- ja pyöräilyreitti, rantaraitti. Sitä pitkin pääset suoraan Mortonille asti.

Keskustasta paras reitti pyöräillä tähän meille on Kilpisen putkea pitkin, se päättyykin aivan tuohon meidän nurkallemme.

Ravintolan edessä polkupyörille on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Lähelle pääset veneelläkin, sillä Jyväskylän Morton sijaitsee Päijänteeseen kuuluvan Jyväsjärven rannalla. Virallinen vierasvenelaituri sijaitsee sataman kärjessä, lähellä Kuokkalan siltaa. Siitä on lyhyt kävelymatka Mortoniin. 

Löydät meidät Jyväskylän satamasta, tästä satama-altaan keskustan puoleisesta kulmauksesta.

Suosittu lenkkeilybaana Rantaraitti menee tuosta aivan meidän ohi. Virallisesti tämän kohdan nimi on Kompassiranta, se johtuu varmastikin siitä että tuossa aivan vieressämme on suuri valkoinen taideteos, jonka nimi on Kompassi.