Rautalampi on Mortonin koti, täältä me olemme kotoisin. Avoinna nyt joka päivä, tervetuloa!

Täältä Rautalammilta meidän tarinamme alkoi vuonna 2010. Välillä lähdettiin maailmalle, mutta tultiin takaisin kesällä 2021.

Konttiravintolamme löydät tästä aivan keskeltä kylää, Arttelin talon päädystä. Rautalammin museon ja kirkon naapurista. Tarjoilemme legendaaristen burgerien lisäksi ihania kahvilaherkkuja ja erikoiskahveja. Pöytäpaikkoja löytyy aurinkoiselta terassilta sekä suojaisesta sisätilasta.

Ei pöytävarauksia. Voit syödä täällä tai noutaa mukaan. Tervetuloa Mortonin syntysijoille!

la01kesä19:00la22:00Kesäkauden avajaiset: Folk Röntynen + Peace Frogs plays The DoorsMorton Rautalampi / Museon Puisto, Kuopiontie 2619:00 - 22:00 Vapaa pääsy, ei ikärajaa!

Mortonin tarina

Mortonin ravintoloiden tarina alkoi täältä Rautalammilta vuonna 2010. Kivijalkaravintolamme, Emäpitäjän olohuone, toimi Rautalammilla 2010-2014. Sen jälkeen olemme kiertäneet Suomea merikonttiravintoloiden kanssa.

Nykyään Mortonin ravintoloita on ympäri Suomea, mutta kesällä 2021 teimme paluun tänne kotikylälle. Paljon on ehtinyt matkan varrella tapahtua, mutta onpa ihanaa olla taas täällä. Kannattaa lukea koko juttu!

Usein kysyttyä

Kysymys mielen päällä? Meillä saattaa olla vastaus valmiina!

Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia useista eri aiheista, katso lisää.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Rautalammilla

Kyllä ja ei. Kaupunkiemme pöytävarauskäytännöt vaihtelevat kaupungeittain, tarkemmat tiedot pöytävarauksista kaupungeittain löydät nettisivuiltamme kohdasta “Ryhmille”.

Helsingissä otamme varauksia ympäri vuoden Resos-palvelun kautta.

Taustalla on mielenkiintoinen tositarina rautalampilaissukuisesta miehestä nimeltä John Morton. Hänellä oli yllättävä rooli Amerikan yhdysvaltojen itsenäistymisesssä vuonna 1776.

Ensimmäinen Mortonin ravintola perustettiin tämän tarinan innoittamana Rautalammille, tarinan alkulähteelle. Tutustu tarkemmin tarinaamme: Lue lisää!

Kyllä se taitaa olla Delaware Burger. Hyvänä kakkosena tulee klassikkoburgerimme Little John, joka on kuulunut Konttiravintolan valikoimaan aivan alusta alkaen ja saanut nimensä ensimmäisen Konttiravintolan mukaan.

Salaateista suosituin on Elisabethin salaatti.

Kannattaa ehdottomasti tutustua koko ruokalistaamme.

Aivan Mortonin edustalta löytyy maksutonta pysäköintitilaa, jaamme pysäköintiruudut naapurimme Arttelin kanssa.

Rautalammin Konttiravintola Morton sijaitsee osoitteessa Kuopiontie 28, Rautalampi. Samassa rakennuksessa sijaitsee ihana Arttelin kauppa ja aivan tuossa naapurissa on Rautalammin museo.

Huomaathan, että tämä on eri paikka kuin se missä alkuperäinen Morton eli Emäpitäjän olohuone sijaitsi.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Ravintolan edessä on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Morton on kotoisin täältä Rautalammilta. Ensimmäinen ravintolamme oli perinteisempi kivijalkaravintola, se oli toiminnassa vuosina 2010-2014.

Sen jälkeen olemme keskittyneet vain konttiravintoloihin. Mortonin ravintoloita on jo ympäri Suomea, mutta kesällä 2021 halusimme tehdä paluun tänne kotikylällemme. Rautalammilla Morton on siis syntynyt, mutta nykyinen ravintola on eri paikassa kuin se alkuperäinen.

Niissä tiloissa missä Mortonin tarina alkoi toimii nykyään Ravintola Nuapuri.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2019 -tunnustus