Streat Helsinki -katuruokafestivaali kutsuu Konttiravintola Mortonia

Konttiravintola Morton muuttaa tulevana viikonloppuna 21.-22.3. Helsingin Senaatintorille. Kyseessä on maamme suurin katuruokafestivaali Streat Helsinki, joka kokoaa yhteensä 64 katuruokayrittäjää Suomesta ja maailmalta. Tapahtumaan odotetaan kumpanakin päivänä yli 20 000 kävijää.

Konttiravintolan ruokalistalta löytyy mm. savustettua possun niskaa hapankaalilla ja viskikastikkeella, sekä friteerattua Peltolan Blue- sinihomejuustoa karviais-salottisipulihillokkeella. Menusta vastaa rautalampilaislähtöinen Timo Turkka, joka nähty mm. Henri Alenin Hodari & Hummeri -ravintolan keittiömestarina. Turkan mukaan Konttiravintola on Helsinginkin mittakaavassa erikoisuus, joka takuulla pistää silmään supertrendikkäiden ruokarekkojen seassa. Vuoden 2013 Rautalampi takaisin maailmankartalle -tempaus Helsingissä teki huikean vaikutuksen minuun, joten nyt olen taas mukana tekemässä pikkupoikamaisella innolla uutta. Mahtavaa saada taas savolainen revohka hämmentämään helsinkiläisiä, innostunut Turkka kertoo.

Isolle kirkolle on pakattu mukaan enemmänkin savolaisia makuja. Mukana on mm. Kiuruveden vuohenjuustocheddaria ja suonenjokelaisen Pakkasmarjan karviaisia sekä Iso-Kallan panimon herkullista mansikkalimonadia.

Ravintoloitsija Jarna Kaplas toivoo Rautalampi- ja Morton -fanien löytävän tiensä Senaatintorille viikonloppuna. -Edellisellä Helsingin vierailulla pari vuotta sitten oli mahdottoman hauskaa, joten eiköhän jatketa siitä Kaplas veistelee.

Streat Helsinki järjestettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2014. Mukana oli 37 katukeittiötä ja annoksia myytiin yhteensä 25 000 kappaletta.