Synttärit, polttarit, babyshowerit, rennot työmiitingit tai yhteinen aamupala. Tervetuloa Mortoniin isommallakin porukalla!

Morton on mitä tunnelmallisin paikka kokoontua yhteisen pöydän äärelle isommallakin porukalla.

Pöytävarauksia ja ryhmävarauksia otamme mahdollisuuksien mukaan mihin vain aikaan, kunhan sovitaan ajoissa. Voit tehdä pöytävarauksen yli 4 hengen seurueille. Varaamme pöydät ravintolan sisätilasta, sään salliessa on mahdollista siirtyä toki terassin puolelle. Vain osa ravintolan pöydistä on varattavissa. Olette tervetulleet Mortoniin myös ilman pöytävarausta!

Jos tahdot varata Mortonin yksityistilaisuuteen, se onnistuu aamupalatilaisuutena.  Katamme teille Mortonin aamupalaherkkuja pannareineen, ihana aamupalamme on paras aloitus päivälle! Aamupalatilaisuudet on varattavissa maanantaista lauantaihin ennen normaalia avaamisaikaamme eli klo 08 – 10 välille, vähintään 15 henkilölle.

Muina kellonaikoina emme ota varauksia, mutta toivomme isompia ryhmiä ilmoittamaan saapumisesta etukäteen, jotta voimme palvella teitä parhaalla mahdollisella tavalla. Tervetuloa Mortoniin!

Yksityistilaisuus:
Aamupalalle Mortoniin

Jos tahdot varata Rautalammin Mortonin yksityistilaisuuteen, se onnistuu aamupalatilaisuutena. Aamupalatilaisuudet ovat varattavissa maanantaista lauantaihin klo 08 – 10.

Aamupalamenumme sisältää Mortonin pannarit, chiapuuron, smoothieshotin ja kahvia tai teetä. Aamupalan hinta on 15,90€ / henkilö. 

Jos olet kiinnostunut aamupalatilaisuudesta Mortonissa jätä meille viesti, niin otamme pian sinuun yhteyttä. Jättämällä alustavan tiedustelun et sitoudu mihinkään.

Lisätietoja ryhmävarauksesta kiinnostuneille

Hyvät pohjatiedot auttavat meitä valmistautumaan varaukseenne ja mahdollistaa Teille hetkeen keskittymisen täällä paikan päällä. Jo nämä pohjatiedot auttavat meitä onnistumaan:

Kerro lisää tilaisuudestasi ja toiveistasi. Kuulemme mielellämme mikä on tapaamisemme tai juhlanne aihe, jotta osaamme ottaa sen huomioon parhaimmin. Mainitsettehan mikäli teillä on tietty aikataulu siirtyä eteenpäin ruokailun jälkeen.

Miten tilaisuus maksetaan?
Tämän sopiminen etukäteen selkeyttää. Yleisiä tapoja ryhmävarausten hoitamiseen ovat seuraavat:

a) koko tilaus maksetaan tilaajan puolesta paikan päällä.
b) Ruuat ja alkoholittomat juomat yhteiseen laskuun, muut juomat vieraat maksavat itse.
c) koko tilaus maksetaan laskulla. Tämä vaihtoehto vain yrityksille.
d) Jokainen vieras maksaa osuutensa itse

Jos yllä oleva lomake ei näy, klikkaa tästä. Lomake aukeaa uuteen ikkunaan.

Asiointi Konttiravintolassa

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Kaikki ravintolamme ja niiden aukioloajat löydät sivulta Mortonin Konttiravintolat

Helsingin Morton on avoinna joka päivä, ympäri vuoden. Muut ravintolamme ovat avoinna kesä-aikaan, yleensä kesäkausi alkaa vapun tienoilla ja päättyy elo-syyskuussa.

Ikärajaa meille ei ole. Kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita meille. Tervetuloa!

Kyllä ja ei. Nettisivujen menun valikoima on tarjolla kaikissa Mortonin Konttiravintoloissa (ellei siellä menussa toisin mainita). Joitain poikkeuksia kuitenkin on!

Mortonin kahvilat sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Rautalammilla ja kahvilavalikoima on tarjolla vain näissä ravintoloissa.

Rautalammin ravintolassa meillä on sen verran kompaktit tilat, että siellä tarjolla on hieman tiivistetty menu. Olemme Rautalammin ravintolan menuun kuitenkin koonneet kaikki parhaat juttumme.

Kyllä on. Arkisin klo 10.30 – 14.00 välillä päivän burgerin tai päivän salaatin saa edulliseen tarjoushintaan. Päivänannokset vaihtelevat viikonpäivittäin.

Tarkemmat tiedot ja lounaslistan löydät osoitteesta morton.fi/lounas

Kyllä se taitaa olla Delaware Burger. Hyvänä kakkosena tulee klassikkoburgerimme Little John, joka on kuulunut Konttiravintolan valikoimaan aivan alusta alkaen ja saanut nimensä ensimmäisen Konttiravintolan mukaan.

Salaateista suosituin on Elisabethin salaatti.

Kannattaa ehdottomasti tutustua koko ruokalistaamme.

Morton on koiraystävällinen ravintola eli myös koirat ovat meille erittäin tervetulleita!

Eikä tarvitse aivan kuivin suin heidänkään olla. Koirille on tarjolla vesikippoja ja pieniä herkkuja. Herkut tarjoaa kuopiolainen Best-in.

Osittain. Kaikissa Mortonin ravintoloissa on kulkurampit sisäänkäynneillä sekä tilavat inva WC:t.

Valitettavasti ravintoloissamme voi olla joitain paikkoja, joihin ei ole esteetöntä kulkua.

Menuamme ei ole saatavilla pistekirjoituksella, mutta henkilökuntamme auttaa aina tarvittaessa!

Kyllä vain. Jokaisesta Mortonin ravintolasta löytyy syöttötuoleja perheen pienimmille. Kysy syöttötuolia henkilökunnalta.

Jos haluat syödä paikan päällä, tapahtuu tilaus aina ravintolan tiskin kautta.

Jos haluat tilata ruokaa mukaasi puhelimitse etukäteen, voit tiedustella asiaa ravintolasta. Isommat etukäteistilaukset pyydämme sopimaan useampi päivä etukäteen.

Kyllä voit! Helpoiten tilaus onnistuu mukaan paikan päältä ravintolasta tai soittamalla ravintolaan. Ravintoloiden yhteystiedot löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Varkaudessa ja Pieksämäellä kotiinkuljetus onnistuu Wolt-palvelun kautta. Myös Kuopion ja Jyväskylän kahviloista voi tilata kahvilatuotteita kotiin Wolt-palvelun kautta!

Emme ota Mortoniin pöytävarauksia. Yleensä paikat kyllä löytyvät nopeasti, tervetuloa!

Poikkeuksena Helsingin Morton, mihin voitte tehdä pöytävarauksia yli 6 hengen seurueille ja lounasajan ulkopuolelle. Tee pöytävaraus Quandoo-palvelun kautta.

Saa ja ei. Meillä on tarjolla Helsingissä, Jyväskylän ja Kuopion kahviloissa sekä Rautalammilla ihana pannariaamupala, joka on tarjolla koko päivän. Pannariaamupalan voi siis nauttia myös brunssiksi tai lounaaksi! Aamupalamenu sisältää pannariannoksen sekä vaihtuvan toisen herkun, mehushotin sekä kahvin tai teen. Muissa ravintoloissamme Aamupalamenua ei ole tarjolla.

Ravintolassamme suurimpaan osaan pöydistä emme ota ollenkaan varauksia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ne on varattu walk-in asiakkaille. Useimmiten siis alle kuuden hengen porukat mahtuvat syömään ilman pöytävarausta, ja kiireisempinäkin hetkinä ainakin pienen odottelun jälkeen!

Usein kysyttyä työskentelystä Mortonissa

Tässä parhaita vastaajia ovat työntekijämme. Työntekijäkyselyn mukaan tärkeimmät syyt työskennellä Mortonissa ovat:

 1. Hyvä työporukka, hyvät esihenkilöt ja hyvä huolenpito työntekijöistä
 2. Ravintola ja tuotteet, joista voi olla oikeasti ylpeitä ja joista itsekin tykkää.
 3. Huippuhyvä perehdyttäminen ja selkeät ohjeet lähes kaikkeen.

Mortonissa iso osa työntekijöistä palaa työskentelemään yhä uudestaan, jotkut ovat olleet meillä jopa yli 10 vuotta. Me haluamme olla työpaikka missä nuoret voivat turvallisesti harjoitella työelämän taitoja ja toisaalta sellainen paikka missä kokenutkin tekijä oppii uusia taitoja ja kehittyy.

Kaikki Mortonin ravintolat ovat mukavan suosittuja. Se tarkoittaa sitä, että kesän kuumimpana sesonkina vilskettä riittää koko päivän. Olemme auki joka päivä. Illat ja viikonloput ovat vilkkaimpia aikoja, joten työt painottuvat niihin.

Meillä on töitä tarjolla sekä kokeneille tekijöille, vasta työelämään tutustuville nuorille ja kaikille siltä väliltä. Tapana on, että jokainen opettelee kaikkia työtehtäviä, näin voimme auttaa toinen toistamme paremmin eri tilanteissa. Olit sitten missä työtehtävässä tai asemassa tahansa, opit varmasti uutta ja kehityt – jos vain itse haluat! Meillä on useita tyyppejä töissä, jotka ovat edenneet kokista tai tarjoilijasta aina ravintolapäälliköksi asti. 

Me haluamme antaa jokaiselle työntekijälle hyvät eväät elämään ja työelämään. Jokainen työntekijä tekee kesän alussa oman kehittymissuunnitelman, johon voi itse kirjata ylös niitä asioita missä tahtoo kehittyä ja mitä tahtoo oppia. Suunnitelma käydään läpi ainakin ravintolapäällikön kanssa, jotta hän osaa auttaa sinua kehittymään sinulle tärkeissä asioissa.

Perehdyttäminen ja hyvät ohjeet on yksi niitä asioita mistä saamme työntekijöiltä kiitosta vuosi toisensa perään. Työt sujuu paljon mukavammin, kun saa kunnon eväät lähteä hommiin ja tietää mitä tehdä.

Useimpiin asioihin ohjeet löytyvät Mortonin käsikirjoista, joita pääsee lukemaan vaikka omalla kännykällä. Ohjeet annetaan luettavaksi hyvissä ajoin ennen töiden alkua, jotta ehditrauhassa tutustua niihin. Ravintolapäällikkö tai vuoropäällikkö perehdyttää sinut työtehtäviisi ensimmäisen työvuoron yhteydessä. Ja tietysti työkavereilta ja ravintolapäälliköltä saa apua aina tarpeen vaatiessa!

Kesän alussa pidämme jokaisella ravintolalla päivän mittaisen Foodcamp -päivän, jossa yhdessä käymme läpi keskeiset jutut niin salin kuin keittiön puolelta ja maistelemme annoksia. Foodcampissa pääset myös tutustumaan työkavereihisi!

Meillä toimitaan pääosin kahdessa vuorossa, aamuvuorossa ja iltavuorossa. Osassa ravintoloista voi olla tarjolla myös välivuoroja päiväsaikaan. Yksi työvuoro on keskimäärin 6-8 tuntia. Työvuorot tehdään kolmeksi viikoksi kerrallaan ja saat tietää työvuorosi viikkoa ennen uuden listan alkua. Työvuorot näet omilla tunnuksillasi Maraplan -sovelluksesta

Henkilökunnan koko meillä vaihtelee ravintolan mukaan, pienistä alle 10 hengen tiimeistä yli 20 hengen tiimeihin. Mukana tiimeissä on aina kokeneita, mutta myös ensikertalaisia mortonilaisia. Tiimiä johtaa ravintolapäällikkö, vuoropäälliköt sekä vuorovastaavat.

Kyllä ehtii ja täytyykin pitää, että jaksaa. Toki päivään mahtuu ruuhka-aikoja jolloin taukoja pyritään välttämään, mutta muutoin tauoilla kukin pääsee käymään vuorollaan.

Tiedämme, että monissa sesonkipaikoissa tauot ovat harmillisen harvinaisia. Me olemme kehittäneet omia toimintatapojamme sellaisiksi, että ne mahdollistavat taukojen pitämisen.

Meille henkilökunnan hyvinvointi on ehdottoman tärkeää. Pyrimme luomaan tiimeihin avoimen ilmapiirin, jolloin asioita on helppo tuoda ilmi ja keskustella. Näihin apuna ovat kuukausittaiset tiimipalaverit sekä jatkuva viestintä. Esihenkilömme saavat työhönsä myös jatkuvaa koulutusta, jotta he osaavat luotsata tiimejä niin hyvin kuin mahdollista. Työvuoroissa huolehditaan tauoista, ja työntekijöille on tarjolla veloituksetta vichyä sekä smoothieta.

Meillä on myös kaksi kertaa kesässä toteutettava palautekysely, jossa selvitetään henkilökunnan tyytyväisyyttä työhön. Lisäksi kannustamme kaikkia puhumaan rohkeasti mieltä askarruttavista asioista, ideoista tai kehitysehdotuksista. Olemme pieni ja ketterä yritys, joten esiin nousseisiin asioihin voidaan tarttua hyvinkin nopeasti.

Lähes kaikkeen työhön liittyvään viestimiseen käytämme Workplace-sovellusta, johon saat omat tunnukset kun aloitat työsi. Workplacesta löydät ajankohtaiset tiedotettavat asiat ja käsikirjamme. Whatsappin sijasta käytämme viestittelyyn Workplacen chattia. Sovellukset ovat tosi helppokäyttöisiä ja niitä voi käyttää joko kännykällä tai tietokoneen selaimella.

Olemme halunneet hoitaa työhön liittyvän viestinnän erillisillä sovelluksilla sen vuoksi, että meistä jokainen voi helpommin valita milloin on työasioiden parissa ja milloin ei. Näin voit esimerkiksi vapaapäivinäsi olla rennoin mielin miettimättä työasioita.

Työvuorosi löydät Maraplan-sovelluksesta.

Käytämme myös aina mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa, kuten Rautalampilaista Peltolan Blue-homejuustoa sekä tietenkin suosimme kotimaista.

Teemme muun muassa kaikki hillokkeet ja hillot itse, sekä maustamme majoneesimme itse. Myös luonnollisesti työhön kuuluu raaka-aineiden pilkkomista, paistamista,  ja annosten kasaamista. Kokkien työstä iso osa kuluu raaka-aineiden valmisteluun.

Täytyyhän sitä välillä pitää hauskaa! Tässä pari esimerkkiä:

 • Kesän alussa jokaisen ravintolan henkilökunnalla on tiimipäivä, jossa kaikki pääsevät yhdessä tekemään jotain hauskaa porukalla ja tiimiytymään.
 • Kesän päätteeksi luvassa on henkilökunnan päättäribileet. Päättäreihin kokoontuu yhteen kaikki mortonilaiset ympäri Suomea. Hauskojen pukeutumisteemojen, bailaamisen ja palkintogaalan lisäksi ohjelmassa on usein ollut myös kovia yllätysesiintyjiä, kuten Teflon Brothers ja Ida & Kalle.

Kyllä vain. Meillä on kaikissa ravintoloissa kesätyöpaikkoja nuorille, eikä aiempaa työkokemusta välttämättä tarvita. Lisätietoja näistä nuorten työpaikoista löydät sivulta: Kesätöitä nuorille

Usein kysyttyä lahjakorteista

Mortonin lahjakortteja voi ostaa paikan päältä kaikista Konttiravintoloistamme, Arttelin myymälästä Rautalammilta sekä Mortonin nettikaupasta osoitteesta http://lahjakortti.morton.fi

Lahjakortin voit ostaa valitsemallesi summalle. Nettikaupan lahjakortti toimitetaan suoraan sähköpostiisi heti tilauksen jälkeen.

Lahjakortti on mahdollista käyttää useammalla ostokerralla, joten lahjakortillesi voi jäädä arvoa jäljelle. Lahjakortin jäljelle jäävän arvon näet kassakuitistasi ostotapahtuman yhteydessä.

Voit myös kysyä lahjakortin jäljellä olevaa arvoa meiltä sähköpostitse osoitteesta lahjakort[email protected]. Muista liittää mukaan viestiin lahjakortin numero.

Ei. Lahjakorttia ei tarvitse käyttää kerralla, vaan voit käyttää sen useammalla ostokerralla.

Lahjakortti on kuitenkin käytettävä ennen siihen merkittyä viimeistä voimassaolopäivää.

Missä Kaikki lahjakorttimme kelpaavat maksuvälineeksi kaikissa Mortonin Konttiravintoloissa.

Mortonin lahjakortit ovat voimassa pääsääntöisesti 1 vuoden ostopäivästä lähtien. Lahjakortin voi käyttää useassa erässä.

Eiköhän tuo saada järjestymään! Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] ennen kuin lahjakorttisi päivämäärä umpeutuu, niin laitetaan kuukausi lisää aikaa lahjakorttiin.

Mikäli lahjakortti on jo vanhentunut, sen voimassaolon jatkaminen ei valitettavasti onnistu.

Mortonin sähköinen lahjakortti toimitetaan sinulle sähköpostitse. Se on PDF-muotoinen tiedosto, jonka voit joko näyttää puhelimeltasi tai tulostaa itse.

Lahjakortti käytetään näyttämällä lahjakorttia kassalla tai mainitsemalla kortissa oleva koodi kassalla maksun yhteydessä. Lahjakortti kelpaa missä tahansa Mortonin ravintolassa ja sen voi käyttää useammalla maksukerralla.

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa roskapostisi. Jos ei löydy sieltäkään, niin laita viestiä osoitteeseen lahjakortti@morton.fi niin katsotaan tilanne kuntoon!

Kyllä voit!

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Rautalammilla

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Taustalla on mielenkiintoinen tositarina rautalampilaissukuisesta miehestä nimeltä John Morton. Hänellä oli yllättävä rooli Amerikan yhdysvaltojen itsenäistymisesssä vuonna 1776.

Ensimmäinen Mortonin ravintola perustettiin tämän tarinan innoittamana Rautalammille, tarinan alkulähteelle. Tutustu tarkemmin tarinaamme: Lue lisää!

Kyllä se taitaa olla Delaware Burger. Hyvänä kakkosena tulee klassikkoburgerimme Little John, joka on kuulunut Konttiravintolan valikoimaan aivan alusta alkaen ja saanut nimensä ensimmäisen Konttiravintolan mukaan.

Salaateista suosituin on Elisabethin salaatti.

Kannattaa ehdottomasti tutustua koko ruokalistaamme.

Aivan Mortonin edustalta löytyy maksutonta pysäköintitilaa, jaamme pysäköintiruudut naapurimme Arttelin kanssa.

Rautalammin Konttiravintola Morton sijaitsee osoitteessa Kuopiontie 28, Rautalampi. Samassa rakennuksessa sijaitsee ihana Arttelin kauppa ja aivan tuossa naapurissa on Rautalammin museo.

Huomaathan, että tämä on eri paikka kuin se missä alkuperäinen Morton eli Emäpitäjän olohuone sijaitsi.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Ravintolan edessä on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Morton on kotoisin täältä Rautalammilta. Ensimmäinen ravintolamme oli perinteisempi kivijalkaravintola, se oli toiminnassa vuosina 2010-2014.

Sen jälkeen olemme keskittyneet vain konttiravintoloihin. Mortonin ravintoloita on jo ympäri Suomea, mutta kesällä 2021 halusimme tehdä paluun tänne kotikylällemme. Rautalammilla Morton on siis syntynyt, mutta nykyinen ravintola on eri paikassa kuin se alkuperäinen.

Niissä tiloissa missä Mortonin tarina alkoi toimii nykyään Ravintola Nuapuri.

Lisätietoja annoksista ja allergeeneista

Vegaanisia vaihtoehtoja löytyy hyvin. Vegaaniset vaihtoehdot on merkitty selvästi ruokalistaamme.

Kaikki burgerimme ovat pyydettäessä saatavana myös vegaanisena, ja suurilta osin myös salaatit, jälkkärit ja pannarit.

Pyrimme jatkuvasti kasvattamaan vegaanista valikoimaamme, teidän toiveita kuunnellen.

Kyllä voit, vaihtoehtoja on hyvin myös raskaana oleville! Kaikki juustomme ja majoneesimme ovat pastöroituja. Pyydettäessä paistamme pihvin kypsäksi.

Kyllä ovat. Käytämme vain pastöroituja juustoja ja majoneeseja.

Pyrimme huomioimaan myös erikoisruokavaliot parhaamme mukaan.

Burgerimme ovat useimmissa tapauksissa saatavilla myös gluteenittomana, maidottomana sekä kasvis- ja vegaaniversioina.

Huomioithan, että valmistamme gluteenittomat tuotteet muiden tuotteiden kanssa samoissa tiloissa.

Muistathan mainita erityistoiveista ja ruoka-aineallergioista tilauksen yhteydessä.

Useimmat annoksemme on saatavana gluteenittomana, myöskin kahviloissamme.

Menusta löytyy maininta mikäli annos on gluteeniton tai saatavana gluteenittomana. Osassa annoksista gluteeniton vaihtoehto on hieman kalliimpi.

Pyydämme huomioimaan, että keittiötilamme on hyvin pieni ja samassa keittiössä käsitellään myös gluteenia sisältäviä tuotteita.

Kyllä saat! Burgerin sämpylän voi pienellä lisämaksulla vaihtaa Ketoisen burgerisämpylään ja ranskalaiset voi korvata salaatilla. Pyrimme toteuttamaan erikoistoiveita aina tilanteen mukaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Ei ole, pihvi on sipuliton ja gluteeniton.

Usein kysyttyä ryhmävarauksista

Ehdottomasti voitte, ja suosittelemme tätä, jotta saadaan tilaisuutenne sujumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ruokatilaukset voi toimittaa meille sähköpostilla tai puhelimitse.

Ehdottomasti. Monissa annoksistamme on jo olemassa erilaisia variaatioita yleisimmät ruokavaliot tai allergiat huomioiden. Lisäksi pystymme varioimaan annoksia muiden allergioiden mukaan hyvinkin.

Ilmoittakaa näistä varauksen tai ennakkotilauksen yhteydessä, niin katsotaan nämä tilanteen mukaan. Toki on huomioitava, että keittiömme on pieni ja kaikki annokset valmistetaan samassa tilassa, toki eri välineillään.

Parhaan kokemuksen takaamiseksi toivomme ruokien tilaamista etukäteen, jotta tilaisuutenne on mahdollisimman sujuva. Lähetämme teille mielellämme menuehdotuksen.

Jos tilaatte vasta paikan päällä, on otettava huomioon, että ravintolan muiden asiakkaiden tilaukset vaikuttavat siihen, kauanko ruokien saamisessa pöytään kestää. 

Lähtökohtaisesti varaus on 2 tuntia. Pidemmistä ajoista voidaan sopia erikseen.

Pöytävaraukselle Helsingissä maksimi henkilömäärä on 25 henkilöä, ja minimi 6 henkilöä. 

Jos haluatte varata ravintolan yksityiskäyttöönne aamulla tai illalla aukioloaikojemme ulkopuolella, minimi henkilömäärä on 20 ja maksimi 45 henkilöä.

Kyllä vain! Helsingissä otamme 6-25 hengen ryhmille pöytävarauksia. Kellonajasta riippuen myös isommat porukat (max. 45 henkilöä) ovat mahdollisia. Näistä kannattaa tiedustella suoraan ravintolasta sähköpostitse tai puhelimitse.

Kesäravintoloisamme otamme pöytävarauksia vain avaamisaikaan. Jos olette saapumassa meille muuna aikana ilahdumme kovasti, jos ilmoitatte ennakkoon saapumisestanne suoraan ravintolaan. Näin osaamme varautua, vaikka pöytävarausta ei olisikaan.

Take away

Kyllä voit! Helpoiten tilaus onnistuu mukaan paikan päältä ravintolasta tai soittamalla ravintolaan. Ravintoloiden yhteystiedot löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Varkaudessa ja Pieksämäellä kotiinkuljetus onnistuu Wolt-palvelun kautta. Myös Kuopion ja Jyväskylän kahviloista voi tilata kahvilatuotteita kotiin Wolt-palvelun kautta!

Kyllä ja ei. Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Kuopiossa kotiinkuljetus onnistuu Wolt-palvelun kautta.

Omaa kotiinkuljetusta meillä ei valitettavasti ole.

Me haluamme aina palvella ravintolaan tulevat asiakkaamme ensin, joten todennäköisesti ravintolassa on juuri nyt ruuhkaa. Odottele siis hetki tai tule paikan päälle herkuttelemaan!

Kyllä, Morton löytyy Woltista Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa, Varkaudessa, Pieksämäellä ja Kuopiossa. Jos ravintola on auki, mutta Woltissa ravintola näkyy suljettuna on meillä silloin varmaan kiirettä ravintolassa. Siinä tapauksessa kokeile myöhemmin uudestaan.

Tässä vielä suorat linkit eri paikkakuntien Wolt-sivuille:

Voit noutaa tilauksesi sen ravintolan tiskiltä mihin teit tilauksen. Kerromme puhelintilauksen yhteydessä arvion valmistumisajasta.

Jos syöt paikan päällä ravintolassa, tee tilaus suoraan ravintolan tiskille.

Jos noudat ruokaa mukaan, voit tehdä tilauksen puhelimitse ja noutaa itse tilauksen kyseisen ravintolan tiskiltä. Kerromme puhelintilauksen yhteydessä arvion tilauksen valmistumisajasta.

Huomaathan, että mukaan menevät tilaukset noudetaan Mortonilla ravintolan kassalta.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Joensuussa

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Ravintolan edessä on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Mortonilla ei ole omia pysäköintipaikkoja, mutta aivan vierestämme, tuosta Elielinkujalta löytyy maksullinen pysäköintialue.

Lähelle pääset veneelläkin, sillä Joensuun Morton sijaitsee hyvin lähellä Pielisjoen rantaa. Meillä ei ole omaa laituria, mutta aivan tuosta läheltä joen varresta löytyy vierasvenelaituri.

Joensuun Morton sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, Pielisjoen äärellä. Hyvä maamerkki suunnistaa Mortoniin on aivan vieressämme sijaitseva, korkeasta tornista tunnettu tiilinen kaupungintalo ja kaupunginteatteri.

Ravintolan osoite on Elielinkuja 3, 80100 Joensuu. Google Maps opastaa perille: Reittiohjeet

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Jyväskylässä

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Voit saapua Jyväskylän Mortoniin autolla. Viimeiset pari sataa metriä täytyy kuitenkin kävellä, sillä omaa pysäköintialuetta meillä ei ole.

Lähimmät pysäköinti alueet ovat Sataman pysäköintialue (maksullinen) sekä Lutakon pysäköintitalot P-Paviljonki 1 (maksullinen) ja P-Paviljonki 2 (maksullinen).

Huomaathan, että aivan lähellämme sijaitseva Lutakon aukio on kesällä suosittu tapahtuma-alue ja tapahtumat voivat aiheuttaa muutoksia sataman ja Lutakon pysäköintijärjestelyihin. Keskustan pysäköintimahdollisuudet ovat yllättävän lähellä, joten myöskään niiden hyödyntäminen ei ole hassumpi vaihtoehto.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Mortonin ohi kulkee suosittu lenkkeily- ja pyöräilyreitti, rantaraitti. Sitä pitkin pääset suoraan Mortonille asti.

Keskustasta paras reitti pyöräillä tähän meille on Kilpisen putkea pitkin, se päättyykin aivan tuohon meidän nurkallemme.

Ravintolan edessä polkupyörille on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Lähelle pääset veneelläkin, sillä Jyväskylän Morton sijaitsee Päijänteeseen kuuluvan Jyväsjärven rannalla. Virallinen vierasvenelaituri sijaitsee sataman kärjessä, lähellä Kuokkalan siltaa. Siitä on lyhyt kävelymatka Mortoniin. 

Löydät meidät Jyväskylän satamasta, tästä satama-altaan keskustan puoleisesta kulmauksesta.

Suosittu lenkkeilybaana Rantaraitti menee tuosta aivan meidän ohi. Virallisesti tämän kohdan nimi on Kompassiranta, se johtuu varmastikin siitä että tuossa aivan vieressämme on suuri valkoinen taideteos, jonka nimi on Kompassi.

Morton Helsinki FAQ

Morton Helsinki is located near the city center, just a few tram stops away from the Helsinki Central Railway Station. Perhaps the best landmarks close to our restaurant are the Clarion Hotel Helsinki and Radisson SAS Seaside Hotel. 

Tram lines 7 and 9 run right by our restaurant. The nearest stop is called Länsilinkki, and it’s only a few steps away from our restaurant. You can find more detailed timetables on the Helsinki Regional Transport Authority’s (HSL) route planner.

Please note that Morton Helsinki doesn’t have any parking spaces of its own. There are some paid parking spaces along the road (Ruoholahdenranta) next to our restaurant, but unfortunately parking is limited.

Morton Helsinki doesn’t have any parking spaces of its own. There are some paid parking spaces along the road (Ruoholahdenranta) next to our restaurant, but unfortunately parking is limited.

You can always stop by without a table reservation! If you come with a group over 4 persons, you can reserve a table via Quandoo https://www.quandoo.fi/place/konttiravintola-morton-86536. For groups bigger than 12 persons, please contact us by email [email protected].

We always try to accommodate special diets the best we can.

All of our burgers and salads are available in gluten-free, dairy-free, vegetarian and vegan versions. Please note that we handle gluten-free products in the same premises as other products.

Please remember to mention special wishes and food allergies when ordering!

Usein kysyttyä Helsingin Mortonin ryhmävarauksista

Ehdottomasti voitte, ja suosittelemme tätä, jotta saadaan tilaisuutenne sujumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ruokatilaukset voi toimittaa meille sähköpostilla tai puhelimitse.

Parhaan kokemuksen takaamiseksi toivomme ruokien tilaamista etukäteen, jotta tilaisuutenne on mahdollisimman sujuva. Lähetämme teille mielellämme menuehdotuksen.

Jos tilaatte vasta paikan päällä, on otettava huomioon, että ravintolan muiden asiakkaiden tilaukset vaikuttavat siihen, kauanko ruokien saamisessa pöytään kestää. 

Lähtökohtaisesti varaus on 2 tuntia. Pidemmistä ajoista voidaan sopia erikseen.

Ihanaa kuulla! Pikkujoulut tai muut juhlat on meillä mahdollista järjestää muutamalla eri tavoin.

 1. Ravintola on mahdollista varata yksityiskäyttöön aamulla, ennen kuin avaamme. Tämä mahdollistaa esimerkiksi pikkujoulujen tai baby showereiden järjestämisen Mortonin ihanan aamupalamenun merkeissä! Kapasiteetti 20-45 henkilöä.
 2. Ravintola on mahdollista varata yksityiskäyttöön iltaisin klo 20 jälkeen. Tilaisuuden pituudesta ja alkuajankohdasta voidaan neuvotella. Tällaiseen tapahtumaan on mahdollista järjestää myös syötävää menultamme sekä pidämme tietenkin baarin teille auki. Kapasiteetti 20-45 henkilöä.
 3. Voitte tehdä meille pöytävarauksen ravintolan ollessa auki, 6-25 hengelle. Tällöin ravintola on auki myös muille asiakkaille, mutta katamme seurueellenne vierekkäiset pöydät lähekkäin.

Ole meihin yhteydessä joko soittamalla tai sähköpostitse, niin katsotaan miten saadaan juuri teidän näköisenne tilaisuus järjestymään!

Kyllä ja ei. Yksityistilaisuuden mahdollisuus on tarjolla aamuisin sekä illalla klo 20 jälkeen. Kesäravintoloitamme ei voi varata talviaikaan.

Jos haluat varata Mortonin yksityistilaisuuteen, ota yhteyttä meihin sähköpostilla [email protected]. Meidät löydät myös Venuusta.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Kuopiossa

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Kuopion Morton sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten perille asti ei pääse veneellä. Kuopion satama on meiltä kävelymatkan päässä!

Kuopion Mortonilla ei ole omaa pysäköintialuetta ja muutenkaan aivan ravintolan viereen ei pääse autolla. Kuopion keskustassa on reilusti pysäköintitilaa sekä kadun varsilla että pysäköintihalleissa.

Kuopion Morton sijaitsee aivan Kuopion keskustasta. Torin kulmalta, H-talon edustalta.

Osoite on Haapaniemenkatu 28, Kuopio. Google Maps opastaa perille: Reittiohjeet

Hieno idea saapua polkupyörällä! Kuopion Mortonissa ei ole omia polkupyörätelineitä, mutta Kauppakadulla, hieman Mortonista eteenpäin Ajurinkadun suuntaan on useita pyörätelineitä johon pyörän voi jättää. Siitä onkin enää muutama askel perille Kuopion Mortoniin.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Varkaudessa

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Ravintolan edessä on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Varkauden Morton sijaitsee aivan Varkauden keskustassa. Hertunrannan rantatorilla

Osoite on Rajakatu 28, Varkaus. Google Maps opastaa perille: Reittiohjeet

Varkauden Mortonilla ei ole omia pysäköintipaikkoja, mutta ohitsemme kulkevan tien varressa on joitain paikkoja tienvarsipysäköintiin. Huomioithan tien opasteet pysäköidessäsi.

HUOM! Ravintolan takana olevat muutamat pysäköintipaikat eivät ole Mortonin tai meidän asiakkaiden käytössä. Ne paikat on varattu venepaikan varanneille, joten pidetään ne vapaana heitä varten.

Varkauden Morton sijaitsee järven rannalla ja aivan edessämme sijaitsee vierasvenelaituri, johon veneen voi tilapäisesti pysäköidä.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Helsingissä

Hieno idea saapua polkupyörällä! Ravintolan edessä on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Raitiovaunulinjat 6,7 ja 9 kulkevat aivan tuosta meidän vierestämme. Lähin pysäkki on nimeltään Länsilinkki ja se sijaitsee käytännössä meidän kohdallamme, aivan tuossa ikkunan edessä.

Tarkemmat aikataulut sun muut löytyy HSL Reittioppaasta.

Helsingin Mortonilla ei ole omia pysäköintipaikkoja. Ravintolan vierestä kulkevan tien (Ruoholahdenranta) varressa on muutamia maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta valitettavasti pysäköintimahdolliset ovat melko rajalliset.

Helsingin Morton sijaitsee aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Vähän tulkinnasta riippuen kaupunginosa tässä on Kamppi, Ruoholahti tai Jätkäsaari.

Hyviä maamerkkejä, jotka sijaitsevat tässä vieressämme ovat esimerkiksi Jätkäsaaren Clarion -hotelli, Radisson SAS Seaside -hotelli ja Länsisataman laivaterminaali. Ne kaikki ovat tuossa aivan meidän naapurissa.

Ravintolan osoite on Ruoholahdenranta 8, 00180 Helsinki. Google Maps opastaa perille: Reittiohjeet
Lähin raitiovaunupysäkki on Länsilinkki.

Mikä on Konttiravintola?

Konttiravintola on meidän mortonilaisten luoma, burgereista tunnettu merikonttiravintola, jonka voi tuoda lähestulkoon mihin vain.

Konttiravintola on siis rakennettu standardikokoiseen, laivarahdista tuttuun merikonttiin. Siihen on mahdutettu kompakti ravintolakeittiö sekä myyntitilat. Asiakaspaikat ovat terassilla ja osassa ravintoloistamme osittain myös sisätiloissa, joka sekin on rakennettu merikonteista.

Konttiravintolakonsepti on meidän mortonilaisten itse luoma.

Ensimmäiset Konttiravintolat kehitti yhdessä Mortonin väen kanssa rautalampilainen konttirakentamisen erikoisosaaja Morehouse.

Aina kannattaa ehdottaa! Tärkeää on olla ajoissa liikenteessä.

Yleensä uudelle paikkakunnalle Konttiravintolan avaaminen vaatii vähintään kahden vuoden valmistelun.

Tapahtumien suhteen suosimme useimmiten pidempiä kuin parin päivän rykäyksiä ja myös nämä visiitit pyrimme lyömään lukkoon noin vuoden verran ennen tapahtumaa.

Tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmissa valloittaa uusia paikkakuntia, mutta pidämme jatkuvasti silmät ja korvat auki etsien kivoja paikkoja uusille Konttiravintoloille.

Maksutavat

Kyllä voit. Meillä käyvät maksuvälineenä seuraavat lounasetuuskortit sekä mobiilimaksut:

 • Edenred
 • Smartum
 • e-Passi

Lounassopimuksia teemme Eazybreak-palvelun kautta. Lounassopimuspyynnön voi laittaa meille suoraan Eazybreakin kautta.

Kuluttaja-asiakkaat eivät voi maksaa laskulla.

Yritysasiakkaiden on mahdollista maksaa laskulla, mutta tällöinkin asiasta on pitänyt sopia etukäteen. Toimiston väkemme tarkistaa aina laskutettavan yrityksen tiedot ennakkoon ja antaa sitten luvan laskutukseen, eli pelkkä ennakkoilmoitus ei riitä.

Tätä varten tarvitsemme yrityksen tiedot ja laskutustiedot sekä yhteyshenkilön nimen ja yhteystiedot.

Meillä käyvät ainakin seuraavat maksutavat

 • Pankki- ja maksukortit (kuten Visa ja Mastercard)
 • Smartum (Smartum-seteli tai sovellus)
 • Edenred (lounasseteli, lounaskortti tai sovellus)
 • ePassi (sovellus)
 • Mortonin lahjakortti
 • käteinen

Mikä on Morton?

Taustalla on mielenkiintoinen tositarina rautalampilaissukuisesta miehestä nimeltä John Morton. Hänellä oli yllättävä rooli Amerikan yhdysvaltojen itsenäistymisesssä vuonna 1776.

Ensimmäinen Mortonin ravintola perustettiin tämän tarinan innoittamana Rautalammille, tarinan alkulähteelle. Tutustu tarkemmin tarinaamme: Lue lisää!

Ravintola Morton – Emäpitäjän olohuone perustettiin Rautalammille kesällä 2010 ja se toimi vuoden 2014 loppuun asti.

Ensimmäinen Konttiravintola esiteltiin toukokuussa 2013.

Morton on alusta asti ollut yrittäjävetoinen yritys. Nykyään kaikkien Mortonin ravintoloiden yrittäjänä ja omistajana toimii Jarna Kaplas, kuka on yksi Mortonin perustajista.

Mortonin perusti aikanaan kolme, parikymppistä kaverusta; Jarna Kaplas, Petri Virta ja Iiro Lyytinen.

Perustajakolmikosta Jarna Kaplas toimii nykyään kaikkien Mortonin ravintoloiden yrittäjänä ja omistajana. Petri Virta puolestaan vastaa Mortonien viestinnästä ja markkinoinnista.

Perustajakolmikko on edelleen hyviä ystäviä keskenään ja heidän yhteisiin perinteisiin kuuluu esimerkiksi kesäretki, johonkin päin Suomea.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Pieksämäellä

Helsingissä varauksia voi tehdä Quandoo-palvelun kautta, ja Rautalammin Mortoniin ResOs-palvelun kautta.

Muissa kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Ravintolan edessä on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Pieksämäen Morton sijaitsee aivan keskellä Pieksämäkeä Pieksämäen, torilla.

Ravintolan osoite on Kauppatori 1, Pieksämäki. Google Maps opastaa perille: Reittiohjeet

Morton Fest

Morton Fest on Mortonin oma festari joka järjestettiin vuosina 2016 ja 2017 Rautalammin Rämäkällä yhteistyössä Rämäkkä Holidaysin kanssa.

Tällä hetkellä meillä ei ole suunnittelmissa järjestää Morton Festiä. Mutta niinhän sitä sanotaan, että never say never.

Kesällä 2023 järjestimme Rautalammin Museon Puistossa Morton & Friends-konsertin, joka on tarkoitus järjestää uudelleen kesällä 2024. Pysykäähän siis kuulolla!