Savopak-vanerilaatikot muuttuivat tyylikkäiksi terassikalusteiksi

Varkauden Konttiravintola on väriltään kullankeltainen.

Jos olet jo ehtinyt pyörähtämään Varkauden Hertunrannan Konttiravintolalla olet ehkä huomannut mielenkiintoisen näköiset, tyyliltään varsin tuoreet terassikalusteemme. Jos et, niin nyt jo kipin kapin vilkaisemaan! Terassisohvat ja penkit saivat rungoikseen vanerilaatikot, jotka ovat yllättävänkin läheltä kotoisin. Ne lahjoitti käyttöömme Varkaudessakin useampaa toimipaikkaa pyörittävä Savopak Oy.

Terassikalusteiksi laatikot taipuivat helposti; alle ruuvasimme pätkät kantikasta puuta jaloiksi ja päälle ompelimme laatikon kokoisen pehmusteen. Leveässä sohvamallissa vanerilaatikot ovat sohvan päissä ja niiden päällä on vahva vanerilevy, jonka kokoiseksi istuinpehmuste on ommeltu.

Idea erilaisten vanhojen elementtien uusiokäyttöön ei ole meille ollenkaan uutta. “Aiemmin olemme rakennelleet terassikalusteita esimerkiksi kuormalavoista ja kaapelikeloista, mutta nyt tahdoimme keksiä jotain uutta. Ihastuin näihin vanerilaatikoihin heti ensinäkemällä.” idean äiti, Konttiravintolan yrittäjä Jarna Kaplas hehkuttelee.

Mikä ihmeen Savopak?

Savopak-vanerilaatikot terassin penkkeinä
Savopak-vanerilaatikot terassin penkkeinä

Lienee paikallaan sanoa muutama sana yhteistyökumppanistamme Savopak Oy:sta. Se on puuteollisuusyritys, joka tunnetaan erityisesti kuljetus- ja varastointipakkausten (joista juuri nämä vanerilaatikot ovat yksi esimerkki) valmistajana sekä pakkauspalvelujen tarjoajana. Savopak kehittää myös erikoistuotteita mitä erilaisimpiin tarkoituksiin, joista mainittakoon juustokontit, joissa kypsyy Emmenthal. Kotimaan lisäksi heidän pakkauksiaan viedään ympäri Eurooppaa. Savopak kuuluu OR group-konserniin. Konsernin emoyhtiöllä, Olavi Räsänen Oy:llä, on takanaan varsin pitkä historia, sillä yrityksen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Yrityksen toiminta käynnistyi nimenomaan vaneripakkausten valmistuksella.

Yritys ei välttämättä ole paikallisillekaan kovin tuttu, sillä pääasiassa heidän tuotteensa menevät teollisuuden käyttöön. Silti he innostuivat nopeasti Kaplaan ehdottamasta yhteistyöstä.

“Olimme tosi iloisia, että lähestyitte meitä tällaisella ehdotuksella. Haluamme aina olla avoimia uusille ideoille, kuinka tuotteitamme voi hyödyntää ja tämä sopii hyvin meneillään olevaan yleiseen sisustusbuumiin. En ole ainakaan kuullut, että vanerilaatikkojamme olisi aiemmin käytetty näin.” OR-Groupin myynti- ja markkinointiassistentti Mirka Immonen fiilistelee.Tekisikö mielesi päästä rakentelemaan samanlaisia veikeitä kesäkalusteita? Siinä tapauksessa kannattaa ottaa suunnaksi Or-Groupin tehtaanmyymälä Mikkelissä. Rakentelijoita ja somistajia palvelevassa OR-Groupin Tehtaanmyymälässä on saatavilla muun muassa vanerilaatikoita eri kokoisina. Lisää tietoa löydät esimerkiksi Facebookista sivulla OR-Tehtaanmyymälä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.