Tervetuloa töihin Mortoniin! Tälle sivulle olemme koonnet avoimet työpaikat ja tietoa meistä työpaikkana.

Kesäkauden 2023 työpaikat ovat avoinna nyt, paikat täytetään heti sopivin tyyppien löydyttyä. Meillä löytyy hyviä hommia kokeneille ja kokemattomille tekijöille!

Ympäri vuoden meillä on töitä ja harjoittelupaikkoja tarjolla Helsingissä. Kesäkaudella töitä ja harjoittelupaikkoja on Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Rautalammilla, Pieksämäellä ja Varkaudessa. Ravintolamme ovat olleet auki myös korona-aikana, jopa silloin, kun paikan päällä asiointi ei ole ollut mahdollista.

“Mortonissa on loistava ja rento ilmapiiri. Viidettä kesää kun on tulossa takaisin, niin kyllä se kertoo siitä miten hyvin asiat hoidetaan hyvin ja töihin on mukava tulla.  Joka kesä voi oppia uutta ja pääsee kehittymään ja etenemään. Kesästä jää aina hyvä maku suuhun kun se loppuu huikeisiin päättäreihin.”
Tuomas K.
Morton Varkaus
“Olen päässyt työskentelemään Mortonissa eri paikkakunnilla. Minulle on tärkeää, että Mortonissa panostetaan johtamiseen. Olen päässyt kehittymään paljon päällikkönä ja esihenkilönä. Olen myös ymmärtänyt miten supertärkeää oma ja tiimin hyvinvointi on.”
Elina S.
Morton Jyväskylä & Helsinki

Mihin me uskomme?

Morton on syntynyt kolmen kaveruksen yhteisistä unelmista. Alusta asti olemme jakaneet yhteiset arvot ja uskoneet samanlaisiin asioihin.

Tärkeimmät arvomme jokapäiväisessä arjessamme ovat:

  1. Ihmiset
  2. Aitous
  3. Välittäminen
  4. Tinkimättömyys
  5. Seikkailu

VIDEO: Mortonin vauhdikas alkutaival vuosilta 2010 – 2014.

Miksi Morton?

Haluamme olla työpaikka, jossa alan rautaiset ammattilaiset voivat oppia uutta ja kehittyä. Haluamme myös olla työpaikka, jossa on hyvä kerätä kokemusta ja ottaa ensiaskelia työelämässä.

Ravintolamme ovat varsin suosittuija, joten kokemus sesonkityöstä katsotaan isoksi plussaksi kaikkiin työtehtäviin.

VIDEO: Työntekijät kertovat Mortonista työpaikkana

Työntekijöidemme mielestä parasta Mortonissa työpaikkana

1. Työntekijöistä välitetään

Työntekijöitä arvostetaan ja heidän hyvinvointia pidetään tärkeänä.

Kehitysehdotuksia kuunnellaan ihan oikeasti ja korjaillaan epäkohtia sitä mukaan, jos niitä ilmenee.

2. Hyvä perehdytys

Työntekijät perehdytetään hommiin oikeasti, eikä vaan heitetä kylmiltään kiireen keskelle.

Meillä on paljon myös kirjallisia ohjeita ja oppaita, joihin perehtyminen auttaa onnistumaan työssä.

3. Ravintola, josta on helppo olla ylpeä

Ravintolan innostava tarina, viihtyisä miljöö ja keittiön herkut ovat sellaisia mistä työntekijänä on helppo olla ylpeä ja seisoa niiden takana.

Mikä on Konttiravintola?

Mortonin Konttiravintolat on rakennettu ihan oikeasti maailman meriä seilanneisiin rahtikontteihin. Meidän käsissämme ne ovat saaneet aivan uuden elämän upeina ravintoloina. Jokainen ravintolamme on uniikki, kahta samanlaista ei ole.

Mortonin konttiravintolat ovat kaikkialla hyvin suosittuja ja meidät on myös palkittu useasti. Olemme saaneet palkinnot esimerkiksi kaupungin parhaasta burgerista Kuopiossa ja parhaasta terassista Jyväskylässä. Paras palkinto on kuitenkin se, että niin tutut asiakkaat kuin työntekijätkin palaavat Mortoniin aina uudelleen ja uudelleen.

Ensimmäinen Mortonin ravintola perustettiin pienelle Rautalammin kylälle vuonna 2010. Jos tahdot tietää mitä kaikkea matkan varrelle on mahtunut lue Mortonin tarina & historia.

VIDEO: Työntekijät kertovat mikä on Konttiravintola Morton

Usein kysyttyä työskentelystä Mortonissa

Tässä parhaita vastaajia ovat työntekijämme. Työntekijäkyselyn mukaan tärkeimmät syyt työskennellä Mortonissa ovat:

  1. Hyvä työporukka, hyvät esihenkilöt ja hyvä huolenpito työntekijöistä
  2. Ravintola ja tuotteet, joista voi olla oikeasti ylpeitä ja joista itsekin tykkää.
  3. Huippuhyvä perehdyttäminen ja selkeät ohjeet lähes kaikkeen.

Mortonissa iso osa työntekijöistä palaa työskentelemään yhä uudestaan, jotkut ovat olleet meillä jopa yli 10 vuotta. Me haluamme olla työpaikka missä nuoret voivat turvallisesti harjoitella työelämän taitoja ja toisaalta sellainen paikka missä kokenutkin tekijä oppii uusia taitoja ja kehittyy.

Kaikki Mortonin ravintolat ovat mukavan suosittuja. Se tarkoittaa sitä, että kesän kuumimpana sesonkina vilskettä riittää koko päivän. Olemme auki joka päivä. Illat ja viikonloput ovat vilkkaimpia aikoja, joten työt painottuvat niihin.

Meillä on töitä tarjolla sekä kokeneille tekijöille, vasta työelämään tutustuville nuorille ja kaikille siltä väliltä. Tapana on, että jokainen opettelee kaikkia työtehtäviä, näin voimme auttaa toinen toistamme paremmin eri tilanteissa. Olit sitten missä työtehtävässä tai asemassa tahansa, opit varmasti uutta ja kehityt – jos vain itse haluat! Meillä on useita tyyppejä töissä, jotka ovat edenneet kokista tai tarjoilijasta aina ravintolapäälliköksi asti. 

Me haluamme antaa jokaiselle työntekijälle hyvät eväät elämään ja työelämään. Jokainen työntekijä tekee kesän alussa oman kehittymissuunnitelman, johon voi itse kirjata ylös niitä asioita missä tahtoo kehittyä ja mitä tahtoo oppia. Suunnitelma käydään läpi ainakin ravintolapäällikön kanssa, jotta hän osaa auttaa sinua kehittymään sinulle tärkeissä asioissa.

Perehdyttäminen ja hyvät ohjeet on yksi niitä asioita mistä saamme työntekijöiltä kiitosta vuosi toisensa perään. Työt sujuu paljon mukavammin, kun saa kunnon eväät lähteä hommiin ja tietää mitä tehdä.

Useimpiin asioihin ohjeet löytyvät Mortonin käsikirjoista, joita pääsee lukemaan vaikka omalla kännykällä. Ohjeet annetaan luettavaksi hyvissä ajoin ennen töiden alkua, jotta ehditrauhassa tutustua niihin. Ravintolapäällikkö tai vuoropäällikkö perehdyttää sinut työtehtäviisi ensimmäisen työvuoron yhteydessä. Ja tietysti työkavereilta ja ravintolapäälliköltä saa apua aina tarpeen vaatiessa!

Kesän alussa pidämme jokaisella ravintolalla päivän mittaisen Foodcamp -päivän, jossa yhdessä käymme läpi keskeiset jutut niin salin kuin keittiön puolelta ja maistelemme annoksia. Foodcampissa pääset myös tutustumaan työkavereihisi!

Meillä toimitaan pääosin kahdessa vuorossa, aamuvuorossa ja iltavuorossa. Osassa ravintoloista voi olla tarjolla myös välivuoroja päiväsaikaan. Yksi työvuoro on keskimäärin 6-8 tuntia. Työvuorot tehdään kolmeksi viikoksi kerrallaan ja saat tietää työvuorosi viikkoa ennen uuden listan alkua. Työvuorot näet omilla tunnuksillasi Maraplan -sovelluksesta

Henkilökunnan koko meillä vaihtelee ravintolan mukaan, pienistä alle 10 hengen tiimeistä yli 20 hengen tiimeihin. Mukana tiimeissä on aina kokeneita, mutta myös ensikertalaisia mortonilaisia. Tiimiä johtaa ravintolapäällikkö, vuoropäälliköt sekä vuorovastaavat.

Kyllä ehtii ja täytyykin pitää, että jaksaa. Toki päivään mahtuu ruuhka-aikoja jolloin taukoja pyritään välttämään, mutta muutoin tauoilla kukin pääsee käymään vuorollaan.

Tiedämme, että monissa sesonkipaikoissa tauot ovat harmillisen harvinaisia. Me olemme kehittäneet omia toimintatapojamme sellaisiksi, että ne mahdollistavat taukojen pitämisen.

Meille henkilökunnan hyvinvointi on ehdottoman tärkeää. Pyrimme luomaan tiimeihin avoimen ilmapiirin, jolloin asioita on helppo tuoda ilmi ja keskustella. Näihin apuna ovat kuukausittaiset tiimipalaverit sekä jatkuva viestintä. Esihenkilömme saavat työhönsä myös jatkuvaa koulutusta, jotta he osaavat luotsata tiimejä niin hyvin kuin mahdollista. Työvuoroissa huolehditaan tauoista, ja työntekijöille on tarjolla veloituksetta vichyä sekä smoothieta.

Meillä on myös kaksi kertaa kesässä toteutettava palautekysely, jossa selvitetään henkilökunnan tyytyväisyyttä työhön. Lisäksi kannustamme kaikkia puhumaan rohkeasti mieltä askarruttavista asioista, ideoista tai kehitysehdotuksista. Olemme pieni ja ketterä yritys, joten esiin nousseisiin asioihin voidaan tarttua hyvinkin nopeasti.

Lähes kaikkeen työhön liittyvään viestimiseen käytämme Workplace-sovellusta, johon saat omat tunnukset kun aloitat työsi. Workplacesta löydät ajankohtaiset tiedotettavat asiat ja käsikirjamme. Whatsappin sijasta käytämme viestittelyyn Workplacen chattia. Sovellukset ovat tosi helppokäyttöisiä ja niitä voi käyttää joko kännykällä tai tietokoneen selaimella.

Olemme halunneet hoitaa työhön liittyvän viestinnän erillisillä sovelluksilla sen vuoksi, että meistä jokainen voi helpommin valita milloin on työasioiden parissa ja milloin ei. Näin voit esimerkiksi vapaapäivinäsi olla rennoin mielin miettimättä työasioita.

Työvuorosi löydät Maraplan-sovelluksesta.

Käytämme myös aina mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa, kuten Rautalampilaista Peltolan Blue-homejuustoa sekä tietenkin suosimme kotimaista.

Teemme muun muassa kaikki hillokkeet ja hillot itse, sekä maustamme majoneesimme itse. Myös luonnollisesti työhön kuuluu raaka-aineiden pilkkomista, paistamista,  ja annosten kasaamista. Kokkien työstä iso osa kuluu raaka-aineiden valmisteluun.

Täytyyhän sitä välillä pitää hauskaa! Tässä pari esimerkkiä:

  • Kesän alussa jokaisen ravintolan henkilökunnalla on tiimipäivä, jossa kaikki pääsevät yhdessä tekemään jotain hauskaa porukalla ja tiimiytymään.
  • Kesän päätteeksi luvassa on henkilökunnan päättäribileet. Päättäreihin kokoontuu yhteen kaikki mortonilaiset ympäri Suomea. Hauskojen pukeutumisteemojen, bailaamisen ja palkintogaalan lisäksi ohjelmassa on usein ollut myös kovia yllätysesiintyjiä, kuten Teflon Brothers ja Ida & Kalle.

Kyllä vain. Meillä on kaikissa ravintoloissa kesätyöpaikkoja nuorille, eikä aiempaa työkokemusta välttämättä tarvita. Lisätietoja näistä nuorten työpaikoista löydät sivulta: Kesätöitä nuorille