Konttiravintolassa tuplasynttärit

Mortonin synttärit 4.-6.7.2016

Näin heinäkuun alussa Konttiravintolassa on kaksi erityistä syytä juhlaan. Ne ovat eilen ollut Ravintola Mortonin synttäripäivä (2.7.) sekä huomenna eteen tuleva 4.7. joka on tavallaan nimemme takana olevan tarinan ehkä tärkein päivä. Tiedätkö miksi?

John Morton ja Declaration of Independence

4.7.2016 tulee kuluneeksi 240 vuotta siitä, kun Amerikan yhdysvaltojen itsenäisyysjulistus, Declaration of Independence vahvistettiin. Julistuksen allekirjoittajien joukosta löytyy myös John Mortonin nimi.

Oletkin saattanut kuulla tarinan, jonka mukaan 1600-luvulla rautalampilainen savolaisukko Martti Marttinen vei sukunsa ensin ruotsin suomalaismetsiä kaskeamaan ja siitä suvun matka jatkui uudelle mantereelle Amerikkaan. Sittemmin kongressimieheksi noussut John Morton oli herra Marttisen jälkeläisiä.

Tästä varsin erikoisesta tarinasta on siis ravintolamme saanut alunperin nimensä ja tulemme tässä synttäriviikkomme aikana avaamaan tarinan yksityiskohtia vielä tarkemmin, kannattaa siis pysyä kuulolla.

Viime vuoden alkupuolella Mortonin väkeä lensi Yhdysvaltoihin, Pennsylvaniaan tutkimaan tarinaa tarkemmin. Philadelphian lähistöltä he löysivät muun muassa John Mortonin kotitalon, joka muistutti monelta osin vanhoja savolaispirttejä.

Ravintola Mortonin väki John Mortonin kotitalolla Yhdysvalloissa
Ravintola Mortonin väki John Mortonin kotitalolla Yhdysvalloissa

Ravintola Mortonin avajaiset 2010

Sitten se toinen päivä. Ravintola Mortonin syntymäpäivä on luonnollisesti se päivä, kun ensimmäinen Morton ravintola avattiin. Se tapahtui Rautalammilla 2.7.2010. Tuolloin Konttiravintoloista ei ollut tietoakaan vaan tämä ravintola, Emäpitäjän Olohuone oli siinä mielessä perinteisempi,vanhaan huoltoasemakiinteistöön kunnostettu baari ja keikkapaikka. Aivan alkuun ravintolassa ei ollut edes tarjolla ruokaa, mutta myöhemmin poikkeuksellisen maistuvista burgereista ja pizzoista muodostui ravintolan yksi kulmakivi.

Toinen ehdoton kulmakivi oli hyvä keikkameininki. Neljän toimintavuoden aikana ravintolassa esiintyi yli 150 artistia valtakunnan kärkinimiä myöten. Tunnetuimmat tapaukset ovat varmaan kuitenkin huippusuositun PMMP:n erikoiskeikat kahtena kesänä, jotka keräsivät lehdistön huomiota valtakunnalisestikin ja saivat näkyvän osan myös bändistä kertoneessa ”Tässä elämä on” -dokumentissa.

Mutta sitten muutaman vuoden toiminnan jälkeen kivijalkaravintolan rinnalle syntyi ensimmäinen Konttiravintola. Ajatus liikkuvasta ravintolasta syntyi, kun sana Mortonin leppoisasta meiningistä levisi ympäri pitäjiä ja kyselyjä perustaa uusia ravintoloita alkoi tulla. Ensimmäinen Konttiravintola esiteltiin yleisölle ”Rautalampi takaisin maailmankartalle!” -tempauksessa Helsingin kansalaistorilla toukokuussa 2013. Tuotekehityksemme on jatkunut siitä lähtien hyvin aktiivisena ja tällä hetkelle konttiravintolaperheeseen kuuluu kolme Konttiravintolaa, jotka kaikki on nimetty John Mortonin lasten mukaan. Vuoden 2015 alusta alkaen olemme kohdistaneet kaikki voimavaramme vain Konttiravintoloiden kehittämiseen ja luopuneet alkuperäisestä kivijalkaravintolasta.

Tiesitkö, että yksi ravintolan perustajista, Jarna Kaplas luotsaa Konttiravintoiloita edelleen yrittäjänä ja ainoana omistajana. Hän perusti ensimmäisen Morton-ravintolan vain hieman yli kaksikymppisenä yhdessä kahden kaverinsa kanssa.

Tältä ensimmäinen Ravintola Morton näytti ulkoa katsottuna.
Tältä ensimmäinen Ravintola Morton näytti ulkoa katsottuna.

Tervetuloa synttäreillemme!

Tuplasynttärien kunniaksi koko viikon ajaksi (Katso Facebook-tapahtuma) nostamme listallemme ehdottoman klassikkoburgerin. Jykevän kokoinen, miedosti chilimaustettuun sämpylään tehtävä  on ensimmäinen burgerimme, jota voi siis sanoa koko burgerilistamme peruskiveksi. Suosittelemme ehdottomasti tulla maistamaan! Kannattaa kuitenkin toimia nopeasti, sillä John’s burgereita on saatavilla niin kauan kuin aineksia riittää.:)

John's burger saatavilla vain synttäriviikolla ja niin kauan kuin tarvikkeita riittää
John’s burger saatavilla vain synttäriviikolla ja niin kauan kuin tarvikkeita riittää

Jos mahaan vielä mahtuu, niin suussa sulavaa rouva Mortonin mutakakkua on synttäritarjouksena saatavilla 2 yhden hinnalla eli kaverille kanssa. Myös juomahyllyllä ja jätskitiskissä on tällä viikolla spesiaalimakuja.

Synttäriohjelmamme järjestetään Varkaudessa. Tiistaina lapsukaisille on tarjolla jäätelöpaja ja lauantaina bluesmies Little Willie Mehto musisoi Konttiravintolan terassilla kello 19.

Etkö ehdi mukaan juhlimaan synttäreitämme nyt? Ei hätää, tule mukaan juhlimaan  elokuussa, kun järjestämme Rautalammin Rämäkällä koko kesän huipentavan musiikkifestivaali Morton Festin. Toivottavasti näemme siellä mahdollisimman monta tuttua kasvoa mukana juhlimassa!

Synttärihulinasta riemastuneena laitoimme pienen määrän nettilippuja erikoisalennukseen. Ostappa siis nopsaan oma lippusi, sillä tarjous on voimassa vain muutaman päivän. Tarjouksen löydät klikkaamalla tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.