Kaaoksen ystävät palauttaa rockin suomirockiin

”Virkistävän erilaista suomenkielistä rockia, jossa ei suomirockin maneereita juuri kuulla.”

Esimerkiksi näin eräs musiikkitoimittaja luonnehti hiljattain esikoisalbuminsa julkaissutta Kaaoksen Ystävät-bändiä. Kaaoksen Ystävien juuret ovat vahvasti emäpitäjässä, sillä laulaja Jukka Ruostila ja kitaristi Heikki Kokko ovat kotoisin Rautalammilta, kitaristi Timo Hyvönen puolestaan naapuripitäjästä Vesannolta.

Jukka Ruostila oli kirjoitellut jo usean vuoden ajan suomenkielisiä biisejä, joita hän alunperin suunnitteli esittävänsä soolona. Vuonna 2010 kuitenkin alkoi tuntua, että biisit kaipaisivat kokonaisen bändin ympärilleen. Kokoonpanoon sopivat tutut kitaristit olivat Ruostilalla heti mielessä ja loputkin soittajat löytyivät nopeasti. Bändi on alusta asti julistanut palauttavansa rokin takaisin suomirockiin. -Tuntuu, että viimevuosina suomirockista suurin osa on sähkökitaralla soitettua iskelmää, josta on kaikki särmät sliipattu pois, Jukka Ruostila harmittelee.

Kaaoksen Ystävät luottaa aidon yhdessä soittamisen rosoiseen svengiin. Tästä syystä tuore albumi on nauhoitettu livenä studiossa koko bändin voimalla. Rouhea, raskasriffinen grunge-meininki soi varsin omaleimaisesti. Paikoitellen kuultavissa on yhteneväisyyksiä esimerkiksi Soundgardeniin, Alice in Chainsiin ja Ismo Alankoon. Huhtikuun puolivälissä julkaistu albumi ”Loppu” ylsi julkaisuviikollaan musiikkilehti Rumban albumilistan sijalle 8. Myös radiosoittoa bändi on saanut mukavasti esimerkiksi yleisradion taajuuksilla. Energisestä lavaesiintymisestään tunnettu Ruostila kertoo, että yleisöltä kiitos on tullut itse musiikin ja meiningin lisäksi myös lyriikoista. -Kun laulaa suomeksi se nostaa rimaa tehdä hyviä lyriikoita. Englanniksi olisi helpompi laulella mitä sattuu.

Levyn julkaisun yhteydessä Kaaoksen ystävät on kiertänyt keikoilla ympäri Suomea ja esiintynyt myös tunnettujen bändien, kuten Herra Ylpön, Mokoman ja Viikatteen kanssa. Esimerkiksi Helsingin On The Rocks – baarin keikalla Kaaoksen Ystävien lämmittelijänä nähtiin rautalampilainen kauhuprogebändi Makrofagi. Samainen bändi lämmittelee lavan myös lauantaina 24.5. kun Kaaoksen Ystävät esiintyvät Mortonissa.

Hämyisää kännykkävideota Kaaoksen Ystävien Mortonin keikalta Rautalammilta. Video lisätty tähän artikkeliin jälkikäteen.

Lauantaina 24.5.2014 Mortonissa: Kaaoksen Ystävät & Makrofagi
Liput 6€ ovelta, showtime abouttiarallaa 23.

Tämä artikkeli on alunperin julkaistu toukokuun 2014 Rautalampilehdessä