Kaupungin paras kesäterassi, legendaarinen merikonttiravintola ja ihana kahvila Jyväskylän satamassa. Avoinna taas 28.4.2023 alkaen!

Koko Morton sai alkunsa tuossa aivan lähellä, opiskelijakämppämme pöydän ääressä. Ensimmäisen ravintolamme avasimme kotikylällemme Rautalammille vuonna 2010 ja takaisin tänne Jyväskylään tiemme toi vuonna 2018.

Jyväskylän Morton on auki kesäaikaan, kesällä olemme auki joka päivä. Aurinkoinen terassimme on palkittu kaupungin parhaana useana vuotena peräkkäin. Paikkoja löytyy myös suojaisesta sisätilasta. Ei pöytävarauksia. Tervetuloa Mortoniin!

Woltin Vuoden parhaat-ravintolat tunnustus
Suur-Jyväskylän lehden
Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä 2019 -tunnustus

Aamupalalle Mortonin kahvilaan!

Jyväskylän Mortonin erikoisuus on kahvilamme. Se sijaitsee Konttiravintolan yhteydessä, saman rakennuksen toisessa päädyssä. Paikkoja löytyy terassilta sekä sisätiloista.

Kahvila on auki ihan aamusta alkaen ja aamuaurinko helliikin terassilla ihanasti. Aamupalasettimme on nyt nimeltään pannarimenu, koska se on saatavilla koko päivän, mut yhtä ihana se on edelleen. Nam!

Mortonin tarina

Ravintola Mortonin tarina alkoi pieneltä Rautalammin kylältä vuonna 2010. Nimen takana on uskomaton tositarina, joka alkaa jo 1600-luvulta.

Näitä juttuja ei uskoisi kukaan, ellei ne olisi oikeasti totta. Kannattaa lukea koko juttu!

Usein kysyttyä

Kysymys mielen päällä? Meillä saattaa olla vastaus valmiina!

Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia useista eri aiheista, katso lisää.

Sijainti, saapuminen ja pysäköinti Jyväskylässä

Helsingin Mortoniin voit tehdä pöytävarauksen Quandoo-palvelun kautta.

Kesäravintoloissamme emme ota ollenkaan vastaan pöytävarauksia.

Voit saapua Jyväskylän Mortoniin autolla. Viimeiset pari sataa metriä täytyy kuitenkin kävellä, sillä omaa pysäköintialuetta meillä ei ole.

Lähimmät pysäköinti alueet ovat Sataman pysäköintialue (maksullinen) sekä Lutakon pysäköintitalot P-Paviljonki 1 (maksullinen) ja P-Paviljonki 2 (maksullinen).

Huomaathan, että aivan lähellämme sijaitseva Lutakon aukio on kesällä suosittu tapahtuma-alue ja tapahtumat voivat aiheuttaa muutoksia sataman ja Lutakon pysäköintijärjestelyihin. Keskustan pysäköintimahdollisuudet ovat yllättävän lähellä, joten myöskään niiden hyödyntäminen ei ole hassumpi vaihtoehto.

Hieno idea saapua polkupyörällä! Mortonin ohi kulkee suosittu lenkkeily- ja pyöräilyreitti, rantaraitti. Sitä pitkin pääset suoraan Mortonille asti.

Keskustasta paras reitti pyöräillä tähän meille on Kilpisen putkea pitkin, se päättyykin aivan tuohon meidän nurkallemme.

Ravintolan edessä polkupyörille on pyöräteline eli voit ajaa fillarilla ihan perille asti.

Lähelle pääset veneelläkin, sillä Jyväskylän Morton sijaitsee Päijänteeseen kuuluvan Jyväsjärven rannalla. Virallinen vierasvenelaituri sijaitsee sataman kärjessä, lähellä Kuokkalan siltaa. Siitä on lyhyt kävelymatka Mortoniin. 

Löydät meidät Jyväskylän satamasta, tästä satama-altaan keskustan puoleisesta kulmauksesta.

Suosittu lenkkeilybaana Rantaraitti menee tuosta aivan meidän ohi. Virallisesti tämän kohdan nimi on Kompassiranta, se johtuu varmastikin siitä että tuossa aivan vieressämme on suuri valkoinen taideteos, jonka nimi on Kompassi.