Elinalle Morton on ollut tärkeä johtamiskoulu

Kun Elina Saari aloitti vuoropäällikkönä Mortonissa oli hänellä jo kokemusta ravintolapäällikön tehtävistä toisesta ravintolasta. Mortonissa hän on päässyt oppimaan paljon lisää johtamisesta, itsestään ja itsensä johtamisesta. Ensi kesänä Elina toimii ravintolapäällikkönä Jyväskylän Mortonissa.

Elina, miten päädyit ravintolapäälliköksi Mortoniin?

Olin töissä Levillä ja mietin mitä tekisin sesongin jälkeen. Laitoin avoimen hakemuksen Aicanin Jannelle. Pian hän soitti ja kertoi Mortonista. Minulla oli tuolloin jo kokemusta ravintolapäällikkönä toimimisesta, mutta Mortoniin tulin alunperin vuoropäälliköksi.

Vuosien varrella olen ehtinyt työskennellä vuoropäällikkönä ja ravintolapäällikkönä sekä Helsingin että Jyväskylän Mortoneissa. Ensi kesäksi muutan taas Helsingistä Jyväskylään, kun toimin siellä ravintolapäällikkönä.

Mitä olet oppinut Mortonissa?

Olen oppinut paljon. Ehkä tärkeimpänä se, miten olen oppinut tarkastelemaan onnistumisia epäonnistumisten sijaan. Kuukausipalavereissa puhumme paljon niistä asioista mitkä on menneet hyvin ja missä ollaan onnistuttu. Onnistumisten huomaaminen on auttanut positiivisesti omaan jaksamiseen ja auttanut myös ravintolapäällikkönä olemisessa. Kun osaa olla tyytyväinen omaan tekemiseen niin näkee helpommin muidenkin onnistumisia ja osaa arvostaa niitä paremmin. Olen myös ymmärtänyt miten supertärkeää oma ja tiimin hyvinvointi on.

Minulle on tärkeää, että Mortonissa panostetaan johtamiseen. Olen päässyt kehittymään paljon päällikkönä ja esihenkilönä.  Johtamiskoulutukset eivät ole ravintola-alalla itsestäänselvyys, mutta Mortonilla niitä järjestetään. Esimerkiksi kesäkauden alussa kaikkien ravintolapäälliköiden yhteiset päällikköpäivät ovat antaneet itselle hirveän paljon. Johtamisen ideologian läpikäymisen lisäksi siellä tärkeää on ollut kokemusten jakaminen ja vertaistuki muiden Mortoneiden ravintolapäälliköiltä. On mahtavaa kun pääsee juttelemaan yhdessä ja näkee, että muutkin tekee joskus virheitä ja se on ihan ok.

Myös itsestäni olen oppinut paljon. Olen oppinut ottamaan huomioon oman keskittymiskykyni, tai oikeastaan sen puutteen.  Mortonissa minua on autettu löytämään hyviä keinoja itseni johtamiseen. Sitä kautta olen ymmärtänyt ihan uudella tavalla, miten kaikki oikeastaan lähtee oman tekemisen johtamisesta. 

Toki myös konkreettisia taitoja on opittu matkan varrella, aina pihvin paistamisesta maidonvaahdotukseen. Erikoiskahvien pintaan sydänkuviot onnistuvat jo, lehtikuvion tekoa vielä harjoittelen.