Tuomaksella alkaa viides kesä mortonilaisena

Tuomas Kurosen kevät kuluu pääsykokeisiin valmistautuessa. Pääsykokeiden jälkeen alkamassa on jo viides kesä töissä Varkauden Mortonissa. Muutamassa vuodessa työtehtävät ovat muuttuneet ravintola-apulaisesta vuoropäälliköksi.

Tuomas, kuinka päädyit töihin Mortoniin?

“Tulin Mortoniin kesätöihin, kun olin 16. En varsinaisesti haaveillut nimenomaan ravintola-alasta, vaan etsin muidenkin alojen kesätöitä.Olin kuullut Mortonista siskoni kaverilta, joka oli siellä töissä. Hän sanoi, että olisi hauskaa jos minäkin olisin siellä töissä. Niin päätin hakea ja sillä tiellä ollaan. 

Aluksi työnimike oli ravintola-apulainen, työtehtävänä oli muun muassa ravintolan siisteydestä huolehtiminen. Nopeasti tuli uusiakin hommia ja työnkuva monipuolistui. Asiakaspalvelua ja muuta pääsi tekemään heti samana kesänä. Seuraavana kesänä työskentelin tarjoilijana.  Siitä etenin vuorovastaavaksi ja viime kesänä vuoropäälliköksi. Vastuuta sai aika nopeastikin, kun näytti olevansa sen arvoinen ja, että haluaa kantaa vastuuta.

Olen innokas oppimaan ja kehittymään. On kiva huomata, että oppii uusia asioita. Ekana kesänä katselin kokkeja ja mietin miten burgereita tehdään. Halusin oppia myös sitä, vaikka se jännitti. Nyt viime kesänä tein itsekin jo kokkivuoroja. Kokin hommat oli mukavaa vaihtelua!

Photographer Jonne Vaahtera

Mitä olet oppinut Mortonissa?

Minulle on ollut tärkeää, että olen saanut oppia kokeneemmiltä työntekijöiltä. Asiakaspalvelussa olen oppinut rentoutta ja olemaan oma itseni. Ekoina kesinä asiakastilanteet jännitti, mutta nykyään voi heittää jo vitsejä ja suhtautua tilanteisiin rennosti.

Olen myös oppinut olemaan rohkeampi, uskallan tehdä paremmin itsenäisiä päätöksiä ja luottamaan itseeni. Olen oppinut toimimaan ripeästi ja näppärästi, joka kiirepäivinä on arvokasta. Työpäivät menee nopeasti, kun riittää tekemistä. Ei siinä kelloa tule paljoa katseltua.

Alussa pelkäsin virheitä, mutta olen oppinut huomaamaan ettei moka ole maailmanloppu. Ilman virheitä ei voi kehittyä. Jokainen varmasti ymmärtää, että ei voi tulla ravintola-alalle ilman kokemusta ja päästä ilman virheitä. Virheitä sattuu kaikille.

“Ilman virheitä ei voi kehittyä. “

Mikä saa palaamaan takaisin Mortoniin?

Viidettä kesää kun on tulossa takaisin, niin kyllä se kertoo, että asiat hoidetaan hyvin ja töihin on mukava tulla. Mortonissa on loistava ja rento ilmapiiri. Henksusta huolehditaan, tsempataan ja kiitetään. Kommunikaatio toimii kaikin puolin hyvin. Myös hyvä ruoka, rento ilmapiiri, hyvät työkaverit ja tietysti kesän päättäribileet ovat minulle tärkeitä.

Minusta parasta on se, että pääsee tekemään monipuolisesti kaikkea ja oikeasti kehittymään siihen suuntaan mihin itse haluaa. Kun oppii moni työtehtäviä, niin sitten voi työkaverin kanssa vaihtaa tehtäviä kesken työpäivänkin. Kokemuksen myötä myös palkka on noussut.

Joka kesä voi oppia uutta ja pääsee kehittymään ja etenemään. Toisaalta myös helppo palata kun tietää miten hommat toimii, kiva kun tammikuussa kysellään tuutko takas. Ja aina otetaan kyllä mielellään takas jos hoidat työsi hyvin!