Pilkkikilpailut tulee sittenkin – ilimottaudu heti!

Lämmin kevät on viskonut Mortonin pilkkikilpailujen päälle varsin mittavia varjon häivähdyksiä. Kisaorganisaatiomme onkin ollut jatkuvasti hieman varpaillaan. Kuitenkin keskiviikkoiltana tehty viimeisin katselmus kisa-areenalle toi viimein odotetut uutiset: pilkkikilpailut pystytään järjestämään.

Kilpailupaikalla tehdyissä mittauksissa jään paksuus vaihteli 30-40 senttimetrin välillä ja nyt puhutaan ihan oikeesta jäästä, eikä mistään sohjovellistä. Vettä tai lunta ei jään pinnalla ollut ollenkaan eli olosuhteet ovat mitä mainioimmat!

Muutamia muutoksia lämmin keli kuitenkin tuo kisoihin: kilpailualuetta hieman pienennetään sekä siirretään lähemmäs rantaa. Myös oheislajit saattavat jäädä vähemmälle.

Mestaruus uuteen osoitteeseen

Viime vuonna mestaruuden pokkasi (tuloksella 4 kalaa) ÄmSee Raatalampi. Hallitseva mestari kuitenkin ilmoitti joutuvansa vetäytymään kisasta ylikunnon vuoksi. Oliko mestaruuden tuomat paineet sittenkin liikaa? Tänä vuonna kiertopalkinto päätyy siis varmuudella uusiin käsiin.

Tänä vuonna viime vuotta paremmin palkitaan myös parhaiten pukeutunut joukkue! Pukeutumiskilpailu jatkuu iltaan asti, tosin asusteita voi pitkin päivää vaihtaa niin paljon kuin parhaaksi näkee.

Itse pilkkikilpailu on joukkuekilpailu, jossa ratkaisevana tekijänä on kalojen määrä. Kaikenlainen doping on sallitua, jopa suotavaa.

Jatkoilla FM 2000 ja nukketeatteria

Iltapirskeet avataan päivän mittelöiden palkintojen jaolla, joka pyöräytetään käyntiin kello 23. Sen jälkeen lavan valtaa pieksämäkeläinen FM2000.

15-vuotis -juhlakiertueestaan nautiskeleva FM2000 julkaisi hiljattain tuoreen albuminsa Carina II. Pieksämäkeläisviisikko on työstänyt levyä pari vuotta yhdessä tuottaja Teemu Nykäsen kanssa. Kuuleman mukaan levy on trippi syvälle mieleen ja houkutuksiin. Herra Jack harhailee pikku hutikassa ystävänsä Horgen matkassa. Reissut ovat legendaarisia. Epäilemättä.

Illan esilämmittelijänä toimii FM2000-nukketeatteri. Teatteriesitys pohjautuu FM2000:n aikaisempien levyjen teksteihin. Luvassa on siis epäilemättä melkoinen sirkus. Bändi kannustaakin illan yleisöä heittämään turhan vakavuuden kotipuoleen ja pistämään päälle oikeasti mitä lystää, vaikkapa naamiaishengessä. Bändin laulajan Rotan mukaan ”Juhlatamineet ovat erittäin suositeltavia.”