Konttiravintolan menu Satoa Kuopio Food Festivalissa

Morton on elokuun viimeisenä viikonloppuna Kuopiossa edustettuna kahden Konttiravintolan voimin. Ensimmäinen Konttiravintolamme löytyy tutulta paikalta H-talon nurkalta, mutta toinen Konttiravintolamme on mukana aiempien vuosien tapaan Satoa-ruokafestivaalilla torin toisella laidalla.

Mortonin ruokafestarikontti löytyy  Puijonkadun ja Kauppakadun risteyksestä, kartassa numeromme on 1. Tänä vuonna edullisina festariannoksina tarjoamme lähiruokaa tyylillemme ominaisesti maukkaiden burgerien muodossa – uudella tvistillä tottakai! Satoa-menumme näyttää tältä:

 1. Gochujangburgeri
  Briossisämpylä, Eväsmiesten kotimainen naudanlihapihvi, ananaschutneya, Gochujang-majoneesia ja yrttisalaattia. Kaverina kesäkurpitsa-Kimchiä. (VL, kysy G ja M). 5 €.
 2. Halloumiburgeri
  Briossisämpylä, friteerattua halloum-juustoa, herneenversopestoa, pikkelöityä fenkolia ja
  yrttisalaattia. Kaverina kesäkurpitsa-Kimchiä. (Sis. pähkinää. Kysy G, VE.) 5€
 3. Morton’s pancake 
  mansikka-basilikahillolla ja kardemummavaahdolla (L, kysy G). 3€
Mortonin Halloumiburgeri, Satoa 2018
Mortonin Halloumiburgeri, Satoa 2018

Itämaisia vaikutteita pursuavan Gochujanburgerin aromit juuret saapuvat aasialaisesta makumaailmasta. Eväsmiesten valmistamalle naudanlihapihville pitää seuraa happaman makea ananaschutney ja Koreasta kotoisin oleva mausteinen gochujan -kastike. Savolaisia perinteitä pitää yllä Varkautelaisen Nakumajon täysmajoneesi, joka on valmistettu suomalaisista puhtaista raaka-aineista.

Kasvisvaihtoehtona on saatavilla raikkaan suolaista halloumiburgeria, jota täydentää pikkelöity fenkoli sekä kotimaisista herneistä ravintolan itse valmistama raikas pesto. Kauden maut ovat vahvasti esillä molempien burgereiden kanssa tarjoiltavassa yrttisalaatissa, jossa on mm. ravintolan omaa kesäkurpista-kimchiä sekä runsas kattaus erilaisia yrttejä mm. sitruunamelissasta minttuun ja basilikaan.

Morton's Pancake, Satoa 2018
Morton’s Pancake, Satoa 2018

Suun makeana pitää Morton’s pancake, jonka sydämen eli itse pannukakun on valmistanut Kaivonummen kotileipomo Varkaudesta. Tätä herkkua onkin ollut saatavilla Varkauden konttiravintolalla. Kuopion tapahtumassa herkku tarjoillaan mansikka-basilikahillon,  kardemummavaahdon ja kesäkukkien kanssa.

”Ihanaa tuoda ihmisille taas uudenlaisia makuja ja hyvää ruokakulttuuria. Samalla pääsemme testaamaan hieman uusia reseptejä ja voi olla, että jotain näistä annoksista nähdään konttien listoilla seuraavana vuonna” kertoo Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas.

Ruokien oheen kontilta saa myös paikallisen Iso-Kallan panimon Mortonille valmistamaa makean kirpsakkaa karviaislimua.

Mikä on Satoa Food Festival?

Satoa Kuopio Food Festival on pohjoissavolaisten makujen juhla, jossa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä. Annokset ovat tavallisia ravintola-annoksia selvästi edullisempia ja kohtuullisen kokoisia, jotta yleisö voisi maistella useamman ravintolan luomuksia. Tapahtuma-alue eli ruokakatu sijaitsee aivan Kuopion keskustassa, torin laidalla. Tarkemmin sanoen Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla ja ajankohdaksi on vakiintunut elokuun viimeinen viikonloppu.

Ensimmäinen SATOA Kuopio Food Festival – tapahtuma järjestettiin elokuussa 2014, ja tuolloin Kuopion kaupunki palkitsi sen vuoden ilmiönä. Tapahtuma löysi nopeasti paikkansa osana kuopiolaisten herkkusuiden makupalettia. Konttiravintola Morton on ollut mukana tapahtumassa joka vuosi ja olemme yleensä tuoneet tapahtumaan spesiaaliannoksia, joita ei muuten menustamme löydy. Näin myös tänä vuonna.

Satoa Food Festivalin ruokakatu on avoinna perjantaina 24.8. klo 11 – 21 ja lauantaina 25.8. klo 11-20. Tervetuloa!

Lisätietoja Satoa Kuopio Food Festivalista: http://www.satoa.fi