Morton avaa ympärivuotisen Konttiravintolan Helsinkiin

Totta se on, tämän vuoden lopussa avaamme Helsinkiin ympärivuotisesti toimivan Mortonin Konttiravintolan. 

Tarkempi sijainti on Eerikinkadun eteläpäässä, lähellä Länsisatamaa osoitteessa Ruoholahdenranta 8, Helsinki. Näppärästi tuossa Kampin, Ruoholahden ja Jätkäsaaren solmukohdassa. Raitiovaunut 6, 7, 8 ja 9 pysähtyvät ihan oven edessä. Länsilinkki näkyy olevan tuon viereisen pysäkin nimi. 

Asiakaspaikkoja Helsingin Konttiravintolassa tulee olemaan 50 ja 100 paikkaa lisää upealla kattoterdellä. Aiemmin samalla paikalla on toiminut niin’ikään merikonteista rakennettu Cargo -kahvila (kuvassa). Cargo jatkaa nykyisten omistajien Annin ja Kristiinan luotsaamana toimintaansa syyskuun puoliväliin saakka. Sen jälkeen me mortonilaiset hyppäämme puikkoihin ja remontoimme paikasta Mortonin Konttiravintolan. Avajaispäiviä sun muita infoilemme tässä syksyn mittaan, mutta tän vuoden puolella ovet avataan. Sitten burgerit paistuvatkin Helsingissä ympäri vuoden.

Ympyrä sulkeutuu 7 vuoden jälkeen

Tänä kesänä tuli täyteen kokonaiset kymmenen vuotta siitä, kun avattiin ensimmäinen Morton -ravintola Rautalammille. Siitä mestasta, Emäpitäjän olohuoneesta, kasvoi suoranainen ilmiö ja meitä alettiin houkutella yhteen jos toiseenkin paikkaan. Asiaa tarkemmin funtsiessa syntyi ajatus, että entäs jos isketäänkin ravintolakamppeet merikonttiin, niin voidaan mennä mihin vaan.

Tästä ei mennyt kun muutama kuukausi, niin houkuteltiin koko kylänväki matkaan ja esiteltiin ensimmäinen Konttiravintolamme osana “Rautalampi takaisin maailmankartalle” -tempausta Helsingin kansalaistorilla, siinä eduskuntatalon edustalla. Se millanen huikee vastaanotto saatiin sillon jengiltä anto ihan mielettömän alkusysäyksen ja uskoo siihen, et tästä Konttiravintola-jutustua tulee viel huippujuttu.

Sillä erää viikko Helsingissä riitti, mutta sellainen fiilis jäi, että ehkä tänne palataan vielä. Pari vuotta myöhemmin käytiin myös vierailemassa Streat Helsinki -katuruokafestareilla, mut sillonkaan aika ei ollu vielä kypsä sen pidemmälle visiitille.

Mut nyt on! Kaikkein siisteintä on se, että kohta te kaikki kamut ympäri Suomen voitte talviaikaan tulla moikkaamaan meitä Helsinkiin. Ja toivottavasti tuuttekin!

Syyskuun puolivälin paikkeilla vetäistään sitten remppahaalarit niskaan, että saadaan Helsingin Konttiravintola auki vielä loppuvuoden aikana. Tullaan sit kertomaan remppameininkejä pitkin projektia, niin pääsette mukaan jo siinä vaiheessa. Tästä tulee hauskaa!

Konttiravintoloiden kesäkausi kääntyy nyt loppusuoralle, mutta vielä ollaan auki kaikilla paikkakunnilla. Tarkemmat aukioloajat ja päättäjäispäivät löydät tästä postauksesta.


Artikkelin kansikuva: Marc Goodwin