Varkauden Morton juhlii 10-vuotissynttäreitään lauantaina

Varkauden Mortonin avaamisesta tuli tällä viikolla kuluneeksi 10 vuotta. Synttäreitä juhlitaan lauantaina 8.6. jolloin asiakkaille on tarjolla kakkukahvit, lahjakorttiarpajaiset sekä varkautelaista musiikkia kahden keikan verran. Klo 14 esiintyy Pieta Martikainen ja klo 19 Markus Petsalo. Keikoille on vapaa pääsy eikä ikärajaa ole.

Konttiravintola Morton avattiin Hertunrannan rantatorille, Pirtinvirran rannalle kesäkuussa 2014. Kymmenessä vuodessa Mortonista on tullut yksi paikkakunnan suosituimmista kesäravintoloista.


Silloin moni sanoi, ettei sinne Hertunrantaan kannata mennä, kun ei siellä ole mitään eikä ketään. Onneksi luotimme omaan intuitioomme, tämä on ollut ihana paikka. Koko Hertunranta on viime vuosina herännyt eloon ja tästä on tullut varkautelaisten kesäolohuone.

Photographer Jonne Vaahtera

Alunperin ravintola oli väritykseltään keltainen ja ulkoasultaan hyvin pelkistetty. Esimerkiksi terassi oli maapohjainen. Vuonna 2019 ravintola uudistettiin täysin. Silloin ravintola sai nykyisen tumman värityksen, suuren sisätilan ja kunnon terassin.

Varkaudessa Morton työllistää noin kymmenkunta ihmistä, joista valtaosa on varkautelaisia nuoria. Ravintolapäällikkönä toimii niinikään varkautelainen Tuomas Kuronen. Hän aloitti aikanaan työharjoittelun Mortonissa tiskaajana, mutta vuosien varrella vastuut, työtehtävät ja osaaminen ovat laajentuneet askel kerrallaan. Kuronen toimii ravintolapäällikkönä nyt ensimmäistä kesää.

Yrityksen kasvutarinan rinnalla myös nämä työntekijöiden henkilökohtaiset kasvutarinat innostavat meitä! Tuomas on tästä erinomainen esimerkki. Hän on hoitanut hommansa esimerkillisen hienosti.

Photographer Jonne Vaahtera

Mortonin ravintolat ovat lähtöisin Rautalammilta. Aikanaan Varkauden Konttiravintola oli yrityksen toinen konttiravintola. Nykyisin Mortonin konttiravintolat toimivat kesäisin myös Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Pieksämäellä ja Rautalammilla sekä ympärivuotisesti Helsingissä.