Dave Lindholm antaa kitaran laulaa vaan

Lauantaina 16.11. Mortonin lavan ottaa haltuusa kitaristi ja laulava lauluntekijä Dave Lindholm.

Pelimanni tunnetaan myös nimellä Isokynä, joka sattui olemaan myös ihan taitelijanimenä uran alkuaikoina 70-luvulla. ”Aito bluesmies, suomalaisen bluesin ja rockin peruskallio” näin häntä luonnehittiin vuonna 2011, kun kouraan lykättiin erikois-Emma pitkän uran ansioista. Onpahan hänet palakittu myös esimerkiks säveltaeteen valtionpalakinnolla. Dave on ollu suomalaisen rokkenrollin peruskivi jo yli neljä vuos’kymmentä. Tunnetuimpia kappaleita taitaapi olla Pieni ja hento ote, Annan kitaran laulaa vaan ja Sitähän se kaikki on.

Dave tunnetaan persoonaallisesta, puhheenomasesta sanotustyylistään, jossa riimien sijasta rytmin isköövät tauot ja tarinat. 1970-luvulta lähtien hän on julukassu ite taekka orkesteriesa kanssa yli 40 suomen- ja englanninkielistä albumia. Samassa bändissä hänen kanssaan on soittanu myös rautalampilaislähtöinen muusikko Maria Hänninen, joka nähtiin Mortonissa keikalla tuossa kuukaus sitten. Dave Lindholmin

Rautalammille Dave tulloo bändisä B. Inventiven kanssa, jonka puikoissa nähhään nuoremman poloven tamperelaiset muusikot Klasu Wirzenius ja Dino Kullberg. Yleisön pyynnöstä keikka alakaa normaalia aikasemmin, eli jo 22.30. Keikan ennakkoliput on myynnissä Mortoniss ja ne ovat taas ennakkoon ostettuna edullisempia kuin ovelta narskautettuna. Mortonista lupaaillaan, että lippuja riittää myyntiin vielä ovellekkin, jos nyt ei satu joutamaan kaupantekkoon ennen lauantaita.

Lauantaina 16.11.2013 klo 22.30. Dave Lindholm B. Inventive
Mortonissa Rautalammilla. K-18. Liput ennakkoon 10€ / ovelta 13€