Konttiravintola on detaileja pullollaan – 5 hauskaa yksityiskohtaa Jyväskylän Mortonista

Me tykätään yksityiskohdista. Toiveena on, että jokaisella vierailullasi Mortoniin huomaisit jotain uutta ja yllättävää. Jokainen Mortonin konttiravintola on erilainen, jokaisessa on vähän omat juttunsa. Tässä muutama hauska yksityiskohta Jyväskylän Mortonista.

Juomavesi kastelee kukan

Jos olet huomannut juomavesihanamme olet saattanut ihmetellä sen alla kasvavaa kukkaa. Onko sen joku unohtanut siihen? Ei suinkaan, kyllä se on siinä ihan tarkoituksella.

Huomasimme, että usein vettä otettaessa valuu tippa jos toinenkin hukkaan. Vaan eipä valu enää, sillä nyt ohi lipsahtavat tipat kastelevat alla kasvavaa kultaköynnöstä, ja kultaköynnös kiittää. Paljon hauskempaa ja hyödyllisempää näin, eikö totta? 

Aiemmin juomavesihanoja oli vain osasssa ravintoloissamme, mutta tälle kesälle saimme hanat jokaiseen konttiravintolaan.

Tuttua tyyliä etiketeissä

Tavallinen ketsuppipullon etiketti tuntui niin tylsältä, niin halusimme tuoda siihen hieman hauskuutta ja leikkisyyttä. Niinpä korvasimme ketsuppipullojen ja hunajapurkkien etiketit ihan omilla. Samankaltaista tyyliä löydät myös omien oluidemme ja limpparimme etiketeistä sekä tikkarien kääreistä.

Etiketeissä seikkailevat piirroshahmot ovat kuvittaja Simo Heikkisen kynästä lähtöisin, etikettejämme ovat suunnitelleet graafikot Lahja Kallinen ja Miretta Männistö.

Puu keskellä terassia

Keskellä terassia, kahvilan puoleisessa päädyssä kasvaa puu. Puu oli paikalla jo ennen ravintolaamme, joten päätimme antaa sen olla siinä. Niinpä rakensimme terassin puun ympärille. Oli ihana ajatus, että se jäisi paikalleen tuomaan väriä ja varjoa terassille.

Terassissa on reilun kokoinen reikä puun ympärillä ja tarvittaessa suurennamme reikää jahka vuosirenkaita kertyy.

Jyväskylän terassin keskellä kasvaa puu. Kuva: Tuomas Mikkonen

Lamput lasten astioista

Usein on kysytty mistä Jyväskylän Mortonin katossa roikkuvat hauskan tyylikkäät valaisimet ovat kotoisin. Ne on kuulkaas kotoisin ihan täältä Mortonista, ollaan rakenneltu ne itse lasten astioita hyödyntäen . Halutaan kannustaa katsomaan tuttuja asioita uudella tavalla, niin eiköhän lautasen ja mukin taivuttaminen lampunvarjostimeksi ole juuri sitä.

Ajatuksen tällaisista lampuista keksi sisustussuunnittelijamme Riina Mikkonen ja Sanna Laukonaho.

Jyväskylän Mortonin kattovalaisimet on rakennettu lasten astioista. Kuva: Tuomas Mikkonen

Ranutyynyt

Toisinaan yksityiskohdat tuovat ravintolamiljööseen myös leikkisyyttä, siitä nämä söpöt tyynyt lienevät yksi hyvä esimerkki. Tyynyjen kuosin inspiraationa on ollut Mortonissa varsin tuttu asia; ranskalaiset perunat. Siksi kutsumme näitä “ranutyynyiksi”. Väritys ei ihan pottuihin sovi, mutta olkoon se sitä taiteellista vapautta.

Tyynyjen kuvion on suunnittellut meille graafikko Miretta Männistö ja säänkestävän kestävän kankaan meille mittatilaustyönä valmisti Vallila Interior.