Raittisoittokilpailun voittaja Rockmuusikoiden jameihin

Rautalammin Rockmuusikot ovat useana vuonna tuoneet pikkujoulujaminsa koko kylän iloksi Mortonin lavalle. Sama perinne jatkuu tänä vuonna, myös illan rakenne noudattaa perinteistä mallia; koko illan mitalta musiikkia paikallisten bändien voimin vahvistettuna mielenkiintoisilla vierailla.

Tänä vuonna lavalle nousevat rautalampilaiset JiiPee & Vaikuttat sekä Jälkeiset, joka saa tälle keikalle ainutkertaisen vahvistuksen bluesmies Little Willie Mehdosta. Illan vierailijaksi saapuu tämän vuoden Pestuumarkkinoilla raittisoittokilpailun voiton pokannut kuopiolainen Faarao Pirttikangas.

Ensimmäinen keikka tärähtää soimaan jo kello 22. Ovet aukeavat tuntia aiemmin.

Faarao Pirttikangas – Kaatopaikan kruunaamaton kingi

Pekka “Faarao” Pirttikangas voitti Rautalammin Pestuumarkkinoilla vuonna 2014 ensimmäistä kertaa järjestetyn raittisoittokilpailun, jossa katusoittajat pistivät parastaan pestuuraitilla.

Kalakukkomaan mestaripelimannin ja kaatopaikan kruunamattoman kingin Faarao Pirttikankaan musiikissa soi sulassa sovussa vivahteet bluesista, rockista, suomalaisesta kansanmusiikista ja myös punkista. Vaikka sointi on hyvin persoonaallista voi hetkittäin kuulla yhteneväisyyksiä esimerkiksi Tuomari Nurmion ja Tom Waitsin suuntiin. Cosmo Jones Beat Machine -yhtyeen keulahahmona sekä Astro Can Caravanin riveissä pitkään vaikuttanut Pirttikangas saapuu Rautalammille soolokeikalle yhdessä hapsuisten viiksiensä ja laatikkokitaransa kanssa.

Viime vuonna ilmestynyt Pirttikankaan debyyttialbumi “Kaatopaikan kuningas” sai varsin mairittelevia arvioita esimerkiksi Helsingin Sanomissa ja Soundissa.
Ei ihme, sillä jotain hyvin mystisen kiehtovaa Pirttikankaan musisoinnissa on.

Rautalammin Rockmuusikot pitää rokin soimassa

Vaikka rautalampilaisella rokilla on pitkät perinteet on paikallinen elävän musiikin yhdistys ollut olemassa vain viitisen vuotta. Sinä aikana on emäpitäjän bänditoiminta saanut aivan uutta potkua. Yhdistyksen bändikämpällä moni vanha bändi on päässyt treenailemaan ja myös uusia kokoonpanoja on syntynyt.

Morton on alusta asti tehnyt tiivistä yhteistyötä Rautalammin Rockmuusikoiden kanssa. Yhdistys on esimerkiksi lainannut äänentoistolaitteitaan ja tarvikkeitaan Mortonille tarvittaessa eli varsin usein. Myös yhteisiä tapahtumia on järjestetty useita vuosittain, suurimpana Live In Rautalampi-festari. On mahdollista, että kyseinen festari jatkuu myös tulevaisuudessa vaikka Morton katukuvasta häviääkin.

Rockmuusikoille kuuluu iso kiitos siitä elävän musiikin kulttuurista mitä Mortonissa on syntynyt – juhlitaan tätä hedelmällistä yhteistyötä asiaan kuuluvin menoin lauantaina!

Rautalammin Rockmuusikoiden pikkujoulujamit Lauantaina 13.12.2014 klo 22.00

  • Klo 21.00 Ovet aukeaa (ennen sitä yksityistilaisuus klo 16-21)
  • Klo 22.00 Little Willie Mehto (soolo)
  • Klo 23.00 JiiPee & Vaikuttajat
  • Klo 00.00 Faarao Pirttikangas
  • Klo 01.00 Jälkeiset ft. Little Willie