Steve N Seagullsin piristävä toimitus Mortonissa

Viime kesänä ympäri maailmaa hehkutettiin videota missä suomalaiset heinähattuveijarit versioivat Iron Maidenin legendaarista Trooper-biisiä soittiminaan muunmuassa haitari, banjo, läskibasso ja kaiken maailman kilkuttimet. Parissa päivässä video oli kerännyt hurjasti katsojia ja se noteerattiin useammassakin musiikkijulkaisussa mm. Yhdysvalloissa. Nämä veijarit tunnetaan myös nimellä Steve ’N’ Seagulls. Tällä hetkellä bändin keikkakalenteri on täynnä pitkälle tulevaisuuteen ja heidän YouTube-videonsa ovat keränneet reilusti yli 10 miljoonaa katsojaa. Nähdäänpä orkesteri myös Nightwishin lämppärinä tulevana vuonna.

Yhytimme langan päähän bändin laulavan kitaristin Remmelin (kuvassa keskellä). Haastattelu sujui kotoisasti, sillä Iisalmelaislähtöisen muusikon kanssa jutustelu pystyttiin hoitamaan yhteisellä äidinkielellä eli savoksi. Muistappa myös tsekata keikkakilpailu tämän postauksen lopusta! Sitten lähdetään liikkeelle ihan perusasioista;

Mistä tässä bändissä oikein on kysymys?

– Bändi perustettiin vuonna 2010 halusta tehdä vähän erilaista musisointia perinteisillä soittimilla. Nimi kertoo bändistä ainakin sen, että myö ollaan lavalla yhtä tappavan hyviä kun Steven Seagal Kaappaus merellä -elokuvassa. Toivomme aina, että keikka olis semmonen piristävä toimitus sekä soittajille että ylleisölle. Ei oteta itekään asioita niin vakavasti ja selevästi se näkkyy heijastuvan myös ylleisölle.

Miltäpä mahtaa soittajasta tuntua, kun bändin videot huomataan ympäri maailmaa?

-Tarkotus oli vuan tehä promootiovideo keikkamyyntiä varten, joten videon saama huomio on tuntunut aika hämmentävältä. Tietysti mukavata, että ihmiset on niin kiinnostuneita. Meijän mussiikki on niin heleposti lähestyttävätä eikä sitä voi oikein lokeroida mihinkään tyylilajiin. Se on varmaan suosion sallaisuus.

Versioitte aika paljon hevibändien biisejä. Mikäpä siihen lie syynä?

-Suuri syy on varmaankin siinä, että melekeinpä kaikkien meijän soittajien levyhyllystä on löytynyt ihan reilusti metallimussiikkia. Sopivien biisien valinta työstettäväksi onkin muuten aika vaativa homma. Hevibiiseissä usein on kuitenkin niin paljon käsiteltävää ja elementtejä, että niitä kun soitteloo haitarilla ja banjolla, niin lopputulos on väkisinkin aika raikas.

Mitäpä tulevaisuus tuo tullessaan?

– Tällä hetkellä äänitellään levyä ja levytyssopimus löytyy takataskusta. Levy julkastaan ens vuonna kansainvälisesti. Suomeen ja pohjoismaihin on jo keikkakalenterissa kiinnityksiä ensivuodelle, mutta olisihan se mukava päästä keikkailemaan esimerkiksi amerikanmantereelle.

Milläs mielin odottelette Mortonin keikkaa?

– Hyvin mielenkiinnolla odottaen. Aina on mukava päästä soittelemaan persoonaallisiin paikkoihin ja olen kuullut paljon tarinoita Mortonista. Onhan se semmoinen alueen erikoisuus.

Steve ’N’ Seagulls Mortonissa
lauantaina 8.11.2014, showtime 23.00.

Liput ennakkoon Mortonista 10,00 € / ovelta 14,00€
Liput ennakkoon Tiketistä 11,50€

HUOM! Ennakkolippuja on käynyt kaupaksi varsin reilusti, joten kannattaa ostaa ennakkoon.

Suuri Keikkakilpailu!

Nämä veijarit tunnetaan varsin persoonaallisesta pukeutustyylistään, mihin kuuluvat mitä erikoisemmat lappuhaalarit, heinähatut, ketunhännät ja muut maalaistaloista tutut asusteet. Eiköhän pistetä asusteet yhtenäisiks myös ylleisön osalta; Parhaiten Steve ’N’ Seagulls hengessä pukkeutunu asiakas palakitaan bändin tuotepalkinnoilla ennen keikan alkua elikkä klo 23. Vinkkejä pukkeutumiseen suapi vaikkapa alta löytyviltä videoilta!