Streat Helsinki kutsuu – Konttiravintola Morton vierailulle Helsinkiin

Mortonin Konttiravintola muuttaa tulevaksi viikonlopuksi (eli 21.-22.3.2015) Helsingin Senaatintorille, Streat Helsinki -tapahtumaan.

Streat Helsinki on Suomen suurin katuruokafestivaali. Se kokoaa yhteen 64 katuruokayrittäjää Suomesta ja maailmalta. Tapahtumaan odotetaan kumpanakin päivänä yli 20 000 kävijää.

Viime vuonna kävimme paikan päällä ihan vaan ihmettelemässä ja tänä vuonna päätimme hakea mukaan. Mortonin erikoismenusta Streatissa löytyy mm. savustettua possun niskaa hapankaalilla ja viskikastikkeella sekä friteerattua Peltolan Blue- sinihomejuustoa karviais-salottisipulihillokkeella. Isolle kirkolle on pakattu mukaan enemmänkin savolaisia makuja. Mukana on mm. Kiuruveden vuohenjuustocheddaria ja suonenjokelaisen Pakkasmarjan karviaisia sekä Iso-Kallan panimon herkullista mansikkalimonadia.Menun on suunnitellutrautalampilaislähtöinen Timo Turkka, joka nähty mm. Henri Alenin Hodari & Hummeri -ravintolan keittiömestarina.

Timo väitti kovasti, että Mortonin Konttiravintola on jopa Helsingin mittakaavassa sellainen erikoisuus, että se osuu silmään jopa kaiken maailman supertrendikkäiden ruokarekkojen seassa. Timo oli mukana myös vuoden 2013 Rautalampi takaisin maailmankartalle -tempauksessa Helsingissä. Se teki häneen sellaisen vaikutuksen, että siitä innostuneena hän on taas mukana tekemässä tätä reissua suorastaan pikkupoikamaisella innostuksella. Eikä innostusta laske tällainen mahdollisuus saadat taas savolainen revohka hämmentämään helsinkiläisiä.

Tuosta kaiken valmisteluhässäkän keskeletä tavoitettu ravintoloitsija Jarna toivoo, että Senaatintorille löytäisi viikonloppuna kaikki pääkaupunkiseudu Morton- ja Rautalampi -fanit. Viime visiitillä kansalaistorilla oli sen verran hauskaa, että eiköhän siitä ole hyvä jatkaa.

Streat Helsinki -katuruokafestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2014. Mukana oli silloiin 37 katukeittiötä ja annoksia myytiin yhteensä 25 000 kappaletta.