Kuvitteellinen mainos Mortonin kuvitteellisesta hologrammikeikasta

Morton Fest yllättää: 60-luvun rocktähdet lavalle nykytekniikan avulla

EDIT 2.4.2016: Näin aprillipäivän jälkimainingeissa tulimme yön yli asiaa mietittyämme kuitenkin siihen tulokseen, että taidamme tyytyä vielä tänä vuonna ihan oikeisiin esiintyjiiin. Ketä ne sitten ovat, se selviää Facebook-tapahtumastamme.

Hauskaa aprillipäivää kaikille, näin jälkikäteenkin ja pahoittelut mielensäpahoittajille!

Morton Festissä, emäpitäjän pimenevässä kesäillassa tullaan näkemään melkoinen spektaakkeli, kun hologrammiprojisoinneilla toteuttavalla erikoiskeikalla lavalle nousee useita legendaarisella vuoden 1969 Woodstock- festivaalilla esiintyneitä menneiden vuosien kansainvälisiä rocktähtiä.

”Reilu vuosi sitten katseltiin kaveriporukalla Woodstock-DVD:tä ja harmittelimme, ettei päässyt näkemään sitä paikan päältä. Pari päivää myöhemmin törmäsin Youtubessa Gorillaz-bändin hologrammikeikkaan ja siitä se ajatus sitten lähti.” kertoo Morton Festin tuottaja Petri Virta.

Käytännön toteutuksessa apuna tullaan käyttämään koko lavan täyttävää ohutta savua, kymmeniä projektoreita ja lasereita. Varsin monimutkaisella tekniikalla toteutettavat kolmiulotteiset projisoinnit on tehty alkuperäiseen  Woodstock ’69- konserttivideoon pohjautuen. 3D-animoinnista on vastannut parinkymmenen lontoolaisen animaattoriopiskelijan joukko, joilla on ollut käytössään nykyaikaiset ATK-laitteet. Ääniraita on digitaalisesti remasteroitu vuoden 1969 tallenteesta.

Vastaavaa ei ole tiettävästi aiemmin Suomessa tehty. Tunnin mittaisen setin aikana lavalla nähdään monia legendoja Santanasta Johnny Winteriin. Muiden artistien on tyytyminen yksittäisiin biiseihin, mutta Janis Joplinille ja Jimi Hendrixille on varattu useamman biisin mittaiset esiintymiset.

Morton yrittäjä Jarna Kaplas on hivenen vaitonainen tiedusteltaessa produktion kustannuksista:

”No jos nyt ei ihan miljardia, niin ainakin pari erää biljardia.”

Sen sijaan erikoiskeikan sisällöstä hän suostuu jotain paljastamaan.

”Pääsin viime viikolla näkemään hologrammeja ensimmäistä kertaa ja pakko sanoa, että ne näyttivät hämmästyttävän aidoilta. Vaikka koko toteutus on vielä demoasteella, yritämme tehdä mahdolliseksi sen, että spektaakkelin päätteeksi paikalla oikeasti oleva Olavi Uusivirta ja sitten tämä Vain Elämää -ohjelmasta tuttu herrasmies pääsisivät vetämään yhdessä projisoidun Jimi Hendrixin kanssa vaikka “Firen”. Toivottavasti suunnitelma onnistuu!”