Morton avaa Konttiravintolan Jyväskylän satamaan

Konttiravintola Morton avaa neljännen ravintolansa ja saapuu toukokuussa Jyväskylän sataman Kompassirantaan.

Konttiravintolan avajaisia vietetään toukokuun viimeisellä viikolla ja ravintola tulee olemaan kesäkauden ajan avoinna joka päivä. Mortonin eväitä saa Jyväkylässä tilattua myös suoraan kotiovelle Woltin kautta.

Jyväskylän Morton tulee sijaitsemaan aivan Jyväsjärven äärellä, satama-alueen Hannikaisenkadun puoleisessa päädyssä. Virallisesti alueen nimi on Kompassiranta. Suosittu lenkkireitti Rantaraitti kulkee aivan tuosta vierestä, kuin myös tuo sataman ja keskustan yhdistävä Kilpisen silta (kävelijöille ja pyöräilijöille).

Normaalisti Konttiravintoloissamme merikonttiin on mahdutettu ihan oikea ravintolakeittiö sekä myyntitilat. Jyväskylässä kokonaisuuteen kuuluu myös toinen lasiseinäinen kontti, jossa voi ihan sisätiloissakin haukata burgeria ja ihastella Jyväsjärveä. Iso rantaterassimme on ainakin meidän mittailujen mukaan lähin rantaterassi Jyväskylän keskustasta katsoen.  Tarkempi sijainti näkyy paremmin oheisesta kartasta tai suoraan Google Mapsista.

Paluu Jyväskylään

Aiemmin Konttiravintola Morton on nähty kahteen otteeseen viikonloppuvierailuilla Jyväskylän kävelykadulla StreetJKL-tapahtumassa. Kaupunki on kuitenkin meille mortonilaisille hyvin tuttu jo entuudestaan. Nimittäin alkuperäisen Morton-ravintolan synnyttäminen tehtiin kokonaisuudessaan tuossa ihan kivenheiton päässä, silloisessa opiskelupaikassamme Tiimiakatemialla. Tavallaan voidaan siis sanoa, että tämä on paluu juurille. Täältä meidät löytää nyt sitten ainakin viisi seuraavaa kesää.

Ollaan Jyväskylästä etsiskelty sopivaa paikkaa jo pidempään ja tosi hienoo, että sellainen löytyi viimein satamasta. Jyväskylän satama-alue on kehittynyt viime vuosina vauhdikkaasti ja jyväskyläläiset ovat selvästi ottaneet sen kesäpäivien vietto paikakseen ja muutenkin häppeninkiä riittää.  Aivan tuossa meidän naapurissa sijaitsevalla Lutakonaukiolla järjestetään kesällä useita suuria tapahtumia, kuten Suomipop-festivaali ja Sataman Yö. Myös Suomen MM-rallin ralliparkki ja varikkoalue sijaitsevat samaisella aukiolla. Satama on myös tosi näppärän kävelymatkan päässä keskustasta, matkaa on vain ihan muutama sata metriä. Uskotaan Mortonin Konttiravintolan olevan tosi hyvä lisä sataman palvelutarjontaan ja viihtyisyyteen. Jos haluut vilkasta mitäs meiltä sitten saakaan, niin vilkaiseppa Ruokalista.

Missä muualla Konttiravintolat sijaitsevat kesällä 2018?

Mortonin muut Konttiravintolat sijaitsevat viime kesän tapaan Kuopion keskustassa, Varkauden Hertunrannassa sekä Äänekosken rantapuistossa. Näiden kolmen konttiravintolan avajaisia on tarkoitus viettää vapun tienoilla, Jyväskylän seuratessa perässä toukokuun loppupuolella. Ilmoitellaan meiningeistä avajaisten ja kaiken muunkin suhteen Facebookissa ja Instagramissa, joten pistähän molemmissa seurantaan @konttiravintola.