Kuva: Tiina Rantakoski

Mortonin Jarna Kaplas on Vuoden nuori yrittäjä

Vuoden nuori yrittäjä 2019 on konttiravintolayrittäjä Jarna Kaplas Savosta. Toiseksi kilpailussa ylsi kahvipaahtimo Lehmus Roasterya vetävä Arttu Muukkonen Etelä-Karjalasta ja kolmanneksi keskisuomalainen Johannes Karjula, jonka yritys, Trustmary Group auttaa parantamaan asiakaskokemusta.  

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittaja julistettiin Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa Kauhavalla lauantai-iltana. Kaplas sai tietää voitostaan vasta seistessään lavalla muiden finalistien kanssa.

– Olen nöyrän kiitollinen. Tuntuu sairaan upealta, että voin olla esikuvana myös muille yrittäjille.

Vuoden nuori yrittäjä 2019 Jarna Kaplas haastattelussa tuoreeltaan

“Elämän ei aina tulisi olla niin ennalta-arvattavaa”

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas, 32, Savosta on Vuoden nuori yrittäjä 2019. Vuonna 2010 perustetun yrityksen tarina on ollut mielenkiintoinen, vauhdikas ja monikäänteinen. Konttiravintola Morton on erinomainen esimerkki siitä, kuinka pienestä maalaiskunnasta lähtenyt yritys voi nousta maanlaajuisesti tunnetuksi brändiksi.

Se toimi ensin pelkkänä kivijalkaravintolana Rautalammilla ja lähti siitä nopeasti ja vahvasti kasvamaan konttiravintoloiksi eri puolille Suomea. Merikonttiravintolan voi viedä paikkoihin, joihin kiinteät rakennukset eivät sovi. Yritys on tehnyt vaikuttavaa kasvua erityisesti siihen nähden, että se on toiminnassa vain toukokuusta syyskuuhun.

Tuomariston mukaan Jarna Kaplaksen asenne ja intohimo kehittää sekä monistaa toimintaa yhä uusille paikkakunnille on merkki periksiantamattomuudesta ja kovasta tekemisen meiningistä. Sesonkiaikana Mortonissa työskentelee 50 työntekijää viidellä eri paikkakunnalla.

Mortonin mottona on taistella tylsyyttä vastaan.

– Ajatuksena on kannustaa tekemään välillä jotain villiä ja hassutella paikoissa, joissa ei muuten tulisi hassuteltua. Elämän ei tulisi olla aina niin ennalta arvattavaa.

Mortonin ravintolat ovat avoinna kesäisin. Talvisin yritys panostaa tuotekehitykseen ja keskittyy myös laajentamaan toimintaansa uusiin kaupunkeihin. Tällä hetkellä Morton toimii muun muassa Kuopiossa ja Varkaudessa.

– Tästä eteenpäin tavoitteena on kasvattaa Mortonia ja tehdä siitä entistä parempi versio joka kesä.

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin 20 000 eurolla, toiseksi sijoittunut 7 000 eurolla ja kolmanneksi sijoittunut 3 000 eurolla. Palkintorahat mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö. Finaaliin pääsivät myös Espoossa toimiva kalakauppias Max Grönholm, 31, sekä marja- ja vihannestilaa pyörittävät Tiina ja Mikko Kohonen (30 ja 33) Etelä-Savosta. He saavat mentorikseen sarjayrittäjä Kim Väisäsen.

Palkintoraatiin kuuluivat viime vuoden kilpailun voittaja, Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää, sarjayrittäjä Kim Väisänen, SGN Groupin ja Yksityisyrittäjäin säätiön Sam Nieminen ja Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko.

Lue lisää

Tämä artikkeli on laadittu seuraavien Suomen yrittäjien tiedotteiden pohjalta:

Kuva: Tiina Rantakoski