Heimo on puhunut, osa 2: Aloitekilipailun antia

Ihan ensiaskelista lähtien asiakkailla on ollu Mortonissa merkittävä mahollisuus vaikuttoo asioihin. Niinpä joulukuun alussa  järjestettiin taas kerran nettikysely asiakkaille keskeisenä ajatuksena se, mihin suuntaan Mortonia kehitettään tulevaisuudessa. Vastauksia tuli hurjasti! Kysely oli avoinna ainoostaan viikon ajan, mutta vastauksia saatiin 125 kappaletta. Se on ihan mahottoman paljon!

Nyt nämä palautteet on luettu moneen kertaan ja tarkalla silimällä. Uus vuos tuo tullessaan uusi kujeita Mortonissakin ja suunnitelmiin on haettu suuntia nimenomaan näistä teidän ajatuksista. Näistä kerrotaan lisää ensi viikolla, mutta nyt kurkistellaan vähän mitä te kyselyyn vastasitte. Sitä ennen kurkistellaan tiällä Mortonin blogissa vähän, että mitä se kysely oikein kertokaan!

Ensimmäisessä osassa aloittelimme vastausten yleiskatsauksella, tänään jatkamme aloitekilpailun annilla. Mortonin toiminnan kehittämiseen auttavia aloitteita tuli myöskin valtava määrä. Osa niistä hyödynnetään heti, osa jätetään varastoon tulevaisuutta varten. Olisiko esimerkiksi tällä listalla joku asia missä sinä voisit auttaa? Jos on niin ota ihmeessä yhteyttä, ettei joku hyvä idea jää sen takia toteuttamatta ettei meiltä Mortonin porukasta sattuisi löytymään sopivanlaista osaamista.

Koska aloitteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä aloitetaan numerointi hyvän vaalitavan mukaisesti numerosta kaksi.

2. Kampanjoilla lisää elämää

Ruokalistalle kuukauden erikoinen; mualiman makuja. Joka kuukausi vaihtuva ruokaerikoisuus, joka tulee jostain pain maailmaa. Voisi olla jotain ihanaa intialaista currya ja naan-leipää, jossain kuussa tanskalaisia smörrebrödejä, ehkä jotain hyvää New Orleansin Gumboa, jne.

Mortoniin teemaviikkoja, esimerkiks kaks-kolme vuoden aikana. Vois olla tapas -tyylistä menoo, grilli- ja/tai pihviviikkoja tai Rautalammin perinneruoat.

Valikoimaan elämää ja mielenkiintoa teidän mielestänne toisivat vaihtuvat kampanjat ja teemaviikot, niin ruokien kuin juomienkin suhteen. Ajatus eri maiden ruokateemoista kuulostaa kiinnostavalta! No eihän se auta ku tarttua tuumasta toimeen, jospa tässä jo kevään mittaan saatas tästä ensimmäiset maistiaiset.

3. Vieläkin pienemmät asiakkaat

Lasten listalle pienimmille suolatonta ja sokeritonta, yksinkertaista ruokaa: esim. höyrytettyjä tai uunikasviksia, suolatonta (mutta maustettua) lihaa/kanaa ja jälkkäriksi hedelmiä. Näin mukaan pääsevät näppärästi pienimmätkin puolivuotiaista sormiruokailijoista alkaen, eikä vanhempien tarvitse rontata mukaan omia eväitä tai stressata, löytyykö keittiöstä jotain sopivaa juuri tällä kertaa.

Monta mahtavaa ehdotusta saimme siihen mitenkä voitaisi paremmin huomioida vieläkin pienemmät asiakkaat, eli ne oikeesti perheen pienimmät. Jos ei ole itsellä tuollaisia pieniä lapsia ei tällaiset asiat juuri nyt ole niin ajankohtaisia eikä niitä osaa niin tarkasti ajatella. Nyt on taas takataskussa monta asiaa miten voimme tätä tilannetta parantaa.

Niin ja tosiaan, myös ajatus iltapäiväkaffien tai arkidiskojen järjestämisestä kotiäiteille otetaan kans mietintään. Arkipäivinä isit ei kuulema oo hirvestys- eikä pelireissuilla. Rautalammilla on mukavan aktiivinen MLL paikallisyhdistys, joten eiköhän sitä yhteistyöllä jotakin onnistuta kehittelemmään!

4. Morton kiertue

Eikö näitä live esiintymisiä tai klubeja yms voisi laittaa videoyhteytenä muihin Morton pisteisiin?

Myös tanssibussia ehoteltiin, mikä vois koota porukkata kyytiin naapurikunnista. No mikä ettei! Ehkä tässä jatkokysymyksenä vois kysyä teiltä, että paljonko meno-paluu Konneveeltä voisi kohtuuden nimissä maksaa?

Majoitus+tapahtumalippu -paketit kuulosti oikein toteuttamiskelpoiselta idelta!

5. Vieläkin lisää eloa ohjelmaan

Erilaisten musiikkityylien iltoja. Silloin tällöin (vaikka ihan arki-iltana) voisi olla suomirockiltaa, elektroa, hevi-iltaa, iskelmäiltaa, jazzia.

Erilaisista musiikkityyleistä saimme pyyntöjä sekä ihan suoria ehdotuksia tuleviksi esiintyviksi niin tuntemattomien suuruuksien kuin ihan ykköstykkienkin suhteen. Ensimmäiset tunnustelut näiden ehdotusten pohjalta on jo tehty, aika näyttää tärppääkö. Nämä on kuitenkin aina neuvottelukysymyksiä.

Ravintolan yleisestä, usein vähän jazzahtavasta taustamusiikista tuli kommenttia. Parannuskeino löytyi yllättävän läheltä nimittäin tästä kyselystä, otammekin käyttöön alkuvuodesta PlayMySong -tsydeemin. Siinä hauskinta on se, että asiakkaat voipi ite omalla luurillaan pistee kappaleita jonnoon!

Ja tosiaan heti helmikuun alussa on tulossa DJ-ilta, jonka teeman työ asiakkaat suatte valita.

6. Ihan uudenlaista tekemistä

Aarteenetsintä: että hieman pitkin kyliä, kävelyetäisyydellä rasteja missä tehtäviä tai kysymyksiä. vähintään 4 hengen joukkueet ja joku hassunhauska palkinto esim. sapuskaa tms.

Tutustuin harrastukseen nimeltä geokätköily pari vuotta sitten ja kätköjä etsimällä olen käynyt paikoissa, joissa ei muuten tulisi käytyä. Morton ansaitsisi ehdottomasti oman kätkön ja se houkuttelee ihmisiä poikkeamaan valtateiltä. Samalla kätköilijä voisi ruokailla ja tutustua paikkaan ja taas sana leviäisi.

No voihan vesihiisi, kuulostaapa hauskalta! Myös tietovisoja ehdotettiin useamman kerran. Petri on jo pidempään haaveillut Mortonin bingoilloista. Laitetaan onnistumaan!

7. Mukaanotettavat annokset

Mukaan otettavat annokset. Niiden tuotteistaminen: Kuvat annoksista, niille mukavat nimet ja sopivat hinnat. Tilaukset netissä ja nouto sovittuun aikaan.

Tuo yllämainittu palautekin tuli kesäasukkaalta. Yhteistyötä kesäasukkaiden kanssa voisimme varmasti tiivistää, jotta teidän tarpeisiinne osataaan vastata mahollisimman hyvin. Oisko paikallaan, jos loppukeväästä pidettäisi vaikka avoin kesäasukkaiten kahvituokio ja mietittäs porukalla että mitä tehhään?

Evästähän Mortonista mukaan saapi jo nyttenkin. Kyselyssä toivottiin myös monia muita asioita, joita tarjoamme jo. Sehän kertoo siitä, että on vielä monta asiaa mistä meidän pitää osata kertoa paljon paremmin.

8. Luokkakokoukset kunniaan

Morton voisi järjestää Rautalammin lukiolaisille reunion-illan kerran vuodessa. Kaikki lukiota käyvät ja käyneet olisivat tervetulleita – myös opettajat. Lukion jälkeen olisi todella kiva pitää yhteyttä Rautalammilla tutuiksi käyneisiin ihmisiin ja mikä olisikaan parempi paikka sille kuin Morton, paikka joka kaikille lukiolaisille on käynyt tutuksi?!

Pistäkää joku ”tarjouspaketti” esim luokkakokouksia teillä pitäville entisille Rautalammilla koulunsa käyneille – sellainen saattaisi kiinnostaa ja tuoda porukkaa esim talviaikoina.

Luokkakokkouksia ja muita ”entisten rautalampilaisten” kokkoontumisia kaipailtiin. Myö ollaan samaa mieltä, että Morton on just oikee paikka tämmösille kinkereille!

9. Kasvojen kohotusta Ravintolalle

Baaritiskille kunnon baarijakkarat. Muutenkin baaritiskin organisointi siten, että hiljaisempina iltoina tiskillä voisi istuskella ja jaaritella henkilökunnan kanssa.

Stailaus ei olisi pahitteeksi.Vähän maalia, joitakin huonekaluja. Pitäkää vaikka talkoot, varmaan löytyy innokkaita esim ruokapalkalla tekeen omien taitojensa mukaan.

No voe mahoton paikka, tälläpä se on hyvä pistää uus vuos käyntiin! Mortonia remontoidaan viikonloppuna 11-12.1.2014 Tästä syystä olemme sillon suljettuna, mutta talakoisiin suapi toki tulla!

10. Mortonilaisuus näkyväksi

Jäsenkortit ois kivat!! Jokainen maksais pienen summan saadessaan jäsen kortin ja niille ois aina tarjouksia jne..!

Se, että tähän kyselyyn saatiin viikossa yli 120 vastausta kertoo, että meillä on varsin tiivis asiakasporukka. Mikä mukavinta, monet teistä haluaisi näyttää sen myös ulospäin. No sittenhän teitä on autettava!:)

Koitetaan saada Mortonilaisten jäsenkortit lanseerattua viimeistään maaliskuun pilikkikilipailuissa. Oho, nyt se tuli sitten luvattua.

Kiitos paljon vastauksista ja ajatuksista. Ai että, on meillä viksuja asiakkaita!:)

Samankaltaiset artikkelit