Limusiinilla illalliselle – keittiömestarina Anssi Heikkinen

Puetaan parasta päälle. Laittaudutaan rauhassa. Ehkä odotellessa otetaan lasi kuohuvaa tai sauhutellaan sikari. Sitten valkean limusiinin kyydillä ravintolaan missä syödään oikein pitkän kaavan mukaan. Pianisti tunnelmoi taustalla, kokkikin näkkyy olevan TV:stä tuttu.

Kuulostaako Pariisille, Las Vegasille vai Rautalammille? Tämän viikon perjantaina eli 25.10.2013 tämä on totta, kun Mortonissa tarjoillaan upea viiden ruokalajin illallinen.

Anssin tapaan

Illan menun on suunnitellut kylänraitin toisessa päässä, ravintola Vanhassa Peurassa päivätyönsä tekevä Anssi Heikkinen. Syksyllä Anssi nähtiin myös Hell’s Kitchen TV-ohjelmassa. Paitsi, että luvassa on makuelämyksiä asiakkaille on tällainen illallinen mukava hetki myös keittiön puolelle. -Välillä on mukava päästä näpertelemään tällaisia annoksia, mitkä eivät normaaleihin hommiin kuulu.

Illallisen tunnelman soinnuttelee kohdilleen rautalampilaislähtöinen pianisti Petja Puumalainen. Virallista pukukoodia illalliselle ei ole, mutta pukeutussuositus on rento, mutta juhlallinen. Smokin vuokraukseen ei tarvitse lähteä.

Kuin kirsikkana kakunpäällä illalla paikalle pääsee lipumaan oikean limusiinin kyydissä. Ei kai siinä sitten muuta kuin rusetti suoraan, pöytä varaukseen ja perjantaita odottamaan.

Viiden ruokalajin illallinen á la Anssi Heikkinen

Keittiömestarin tervehdys

Alkupala
Sokerisuolattu lohi kahdella tapaa rapeaksi paahdetun ruisleivän sekä makuhermoja kipristelevän sitruunasalaatin kera

Pääruoka
Suussa sulavaa 2 vuorokautta haudutettua porsaankylkeä sileän kukkakaalipyreen sekä hiillostetun punajuuren kera

Jälkiruoka
Pehmeän valkosuklainen vanukascocktail kirpeän vadelmaisella kastikkeella

Kahvin kera
Financier-leivos

Ajankohta: Perjantai 25.10. klo 19.00

Hinta: 65 euroa (Sisältää limousine-kyydityksen illalliselle 10 km sääteellä Mortonista, pidemmät matkat neuvoteltavissa)

Illallinen on tarjolla vain pöytävarauksen tehneille. Tervetuloa!