Uusi vuosi tuo isoja muutoksia Mortoniin

Kulunu vuos 2013 on ollu Mortonissa elämäntäyteinen. Vuoden kohokohtina mieleen on jääneet esimerkiksi Mortonin Konttiravintolan vierailu Helsingissä, Rautalampilaisen rockin 40-vuotisjuhlat ja valtakunnallistakin uutiskynnystä kolkutelleet tapaukset, kuten Matti Nykäsen katoaminen just siinä Mortonin keikan alla ja tietenkin PMMP:n huikea puoliakustinen erikoiskeikka.

Ravintola Morton Rautalammilla on nyt pyörinyt kolme vuotta ja ollaan ehditty kokeilemaan mahdottoman montaa asiaa. Kokeilujen kautta on aika hyvin alkanut selvitä mistä Mortonissa oikeastaan onkaan kysymys ja mitä osaamme parhaiten. Siltä pohjalta uskallamme tehdä tällaisia rohkeitakin linjan vetoja.

Näin uuden vuoden kynnyksellä teemmekin aivan uudenlaisia linjauksia. Suuntaa linjauksiin haettiin aiemmin joulukuussa tekemästämme asiakaskyselystä, mihin saatiin mukavat 120 vastausta.

Aukioloajat uusiksi

Tahdomme olla oikeasti parhaita siinä mitä lähdemmekään tekemään. Omat havaintomme saivat selvän vahvistuksen joulukuun asiakaskyselystä. Selvästi myös asiakkaiden mielestä rentona ruokapaikkana ja keikkapaikkana olemme jo nyt hyviä ja voimme olla vielä paljon parempia. Niinpä näihin asioihin haluamme panostaa. Vapautetaan resursseja toisaalta, että voidaan lisätä niitä sinne missä voimme kehittyä entisestään.

Käytännössä tämä tuo varsin merkittävän muutoksen aukioloaikoihin. Nyt kevättalven aikana Morton on avoinna viikonloppuiltaisin ainoastaan tapahtumailtoina, muutoin ovvee pistetään pienemmällee jo yheksältä. Tapahtumia on keskimäärin joka toinen lauantai ja sillon auki ollaan kolmeen asti. Mortonin keittiö tarjoilee herkkujaan vanhaan tapaan eli arkipäivinä klo 19.30 ja perjantaisin sekä lauantaisin 20.30 asti.

Emme halua jämähtää ja hiipua keskinkertaiseksi yökerhoksi, vaan tahdomme jatkaa jo hyvälle mallille saatua kehitystä. Rohkeilla linjauksilla valamme vakaan pohjan, jolla Morton pyörii ja kehittyy vuosikymmenienkin päästä. Tahdomme tehdä vieläkin parempia tapahtumia ja että asiakkaat voi aina olla varma, että meillä on aina meininki kohdallaan. Tavoitteena savon parhaat pirskeet!

Kevvään tapahtumakalenterin julkaisemme ihan tuossa vuoden alkupäivinä. Kevät näyttää näyttää mukavan monipuoliselta. Esiintyjiä on paikallisista suuruuksista tunnetumpiin nimiin, niinkuin tähänkin asti. Bändien lisäksi tuloillaan on myös muunlaista ohjelmaa, yksi hauskimmista kevään tempauksista on varmastikin pubisählyturnaus huhtikuun alussa.

1.1.2014 lähtien aukioloajat näyttävät tältä:

  • Ma – Ti: kiinni
  • Ke – To: 15 – 20
  • Pe: 15 – 21
  • La: 12 – 21
  • Su: 12 – 18

Tapahtumailtoina auki 03 asti!

Uutta ilmettä ja uusia tuotteita

Tänä vuonna saatiin ensimmäisiä maistiaisia Mortonin omista tuotteista, kun Helsingin tempauksessa maisteltiin Morton Wurst-makkaraa ja pestuumarkkinoilla hörpittiin Emäpitäjä-olutta. Olut loppui kertaheitolla ja uusi erä on valmistumassa helmikuun aikana. Ajatuksissa on, että omia tuotteita kehitetään jatkossa enemmänkin.

Nettisivut sai uuden ilmeen lokakuussa ja kohta myös itse ravintola, Emäpitäjän Olohuone saa uutta ilmettä, kun ravintolaa remontoidaan tammikuun toisena viikonloppuna. Ravintola on tuon viikonlopun ajan kokonaan suljettu.

Konttiravintola tulossa lisää!

Viime kesänä ”Rautalampi takaisin maailmankartalle” -tempauksessa Helsingissä lanseerattiin merikonttiin rakennettu liikuteltava ”pikku-Morton” eli konttiravintola Little John. Merikontin suojiin oli loihdittu kunnollinen ravintolakeittiö ja myyntitilat, asiakaspaikat olivat ulkoterassilla.

Viikon mittaisen Helsingin reissun jälkeen lähes pariks kuukaudeksi Pieksämäelle ja vielä kesän piätteeksi Pestuumarkkinoille Rautalammille. Vaikka konttiravintolan mahdollisuuksia vasta itsekin ihmeteltiin oli vastaanotto joka paikassa hyvin postiviinen.

Ensi kesäks Mortonilla on tavotteena saada liikenteeseen myös toinen konttiravintola. Idean äiti, Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas kertoilee suunnitelmana olevan, että parin vuoden päästä konttiravintoloita olis jo ympäri Suomeeasiten, että ne toimisivat itsenäisten yrittäjien pyörittäminä, franchise-periaatteella.

Se on tässä huomattu, että koko tässä Mortonin jutussa on jotain varsin ainutkertaista, joka kiehtoo missä päin Suomea tahansa. Tällä hetkellä luomme tuollaista ketjukonseptia ja selvittelemme rahoitusvaihtoehtoja. Pian aletaan etsiskelemään sopivian yhteistyöyrittäjiä. 

Myös tapahtumayhteistyötä niin kesä- kuin talvitapahtumienkin kanssa lähdetään kokkeilemmaan. Ens kevväänä Mortonin konttiravintola hoitaa ruoka- ja juomatarjoilut esimerkiks Iisrokissa Suonenjoella. Iisrokin pääesiintyjänä nähhään ”Vain Elämää” -ohjelmastakin tuttu Juha Tapio.

Koko konttiravintola ajatus on saanut alkunsa siitä, kun Mortonia on houkuteltu monille muille paikkakunnille. Onhan se tietenkin hauska käydä katselemassa mitä muualla Suomessa tapahtuu ja viedä samalla tuliaisina Emäpitäjän meininkiä.

Tämän Rautalammilla sijaitsevan Emäpitäjän Olohuoneen merkitys tulevaisuudessa korostuu entisestään mikäli toiminta laajenoo ympäri Suomea. Onhan Rautalammilla aina kuitenkin se aito ja alkuperäinen kotipesä ja keskipiste.

Tämmösiä ajatuksia tällä kertaa. Kiitos mahtavasta vuodesta 2013 teille kaikille – asiakkaille, faneille, esiintyjille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille. Tehhään ens vuojesta vielä parempi!
T: Mortonin väki