10 kysymystä Mortonin tulevaisuudesta

Viikko sitten kerroimme, että etsimme Rautalammille tiloihimme liiketoiminnan jatkajaa Mortonin jatkaessa matkaa maailmalle. Asiakkaamme ovat lähestyneet meitä usealla asiaan liittyvällä kysymyksellä ja Mortonin Petri vastaileekin kysymyksiin nyt uuden viikon kunniaksi.

1. Miksi Morton loppuu?

– Eihän Morton lopu. Morton jatkaa toimintaansa Konttiravintoloiden voimin. Tällä hetkellä meillä on kaksi liikuteltavaa konttiravintolaa, tulevaisuudessa mahdollisesti enemmänkin.

Ja vaikka Rautalammin ravintolan nimi tuleekin muuttumaan, niin toiminta tulee jatkumaan uusin voimin. Sitä sopivaa jatkajaahan tässä juuri etsiskellään. Mikäli sattuu ystäväpiiristä löytymään joku potentiaalinen ehdokas, niin kannattaa heittää ajatus ilmaan.

Eli ei tässä mikään ole loppumassa. Ravintolan nimen taustalla olevassa Mortonin tarinassakin yksi merkittävimmistä käänteistä on se, että rohkea savolaisukko pakkaa tavaransa reppuun ja lähtee tutkimaan miltä maailma näyttää kotikulmien ulkopuolella. Me otamme mallia tarinasta!

2. Onko siis koko yritys ja brändi myynnissä vai mitenkä?

– Yritys ja brändi jatkavat toimintaansa tulevaisuudessakin eivätkä siis ole kaupan kohteena. Etsimme nyt Rautalammin ravintolatoiminnalle jatkajaa. Hyvät tilat (yli 200 neliömetriä asiakastilaa), kaikki kalusto ja valmiiksi muotoutunut asiakaskunta odottelee jo uutta innokasta ja visionääristä yrittäjää. Eli kaupan kohteena on liiketoiminta. Liikekiinteistö ei ole meidän omistuksessamme eikä kuulu kauppaan.

3. Miksi Rautalammin ravintola ei jatku Mortonin nimellä?

– Koska jatkamme toimintaa konttiravintoloissa samalla tavalla tuntui fiksulta tehdä se samalla nimellä kuin tähänkin asti. Ja taas toisaalta, kun jatkamme samalla nimellä tahdomme pitää silloin omissa käsissämme sen mitä brändin alla touhutaan.

Uusi yrittäjä tuo mukanaan varmasti uusia virkistäviä tuulia, emmekä halua olla ohjailemassa niitä liikaa. Onhan tässä aikamoisen hyvät puitteet lähteä nyt jatkamaan!

4. Mitä maksaa?

– Hinnan ja muut yksityiskohdat olemme katsoneet viisaaksi pitää luottamuksellisina tietoina, joista juttelemme vain aidosti toiminnan jatkamisesta kiinnostuneiden tahojen kanssa kasvotusten. Uskon, että kunhan sopiva jatkaja löytyy yksityiskohdista päästään varmastikin sopimukseen.

Samat sävelet myös muiden liiketoimintaan liittyen detailien kanssa, niinkuin normaalia onkin. Monta asiaa lienee sellaisia, että valmiita vastauksia ei ole edes olemassa vaan niistä on sovittava sitten erikseen.

5. Onko kiinnostusta ollut?

– Kiitos kysymästä, kyllä on.

6. Minkälaista isäntäväkeä siis etsitään?

– Kuten taisimme jo videolla sanoa meidän haave olisi, että uudella isännällä/emännällä/tiimillä olisi vahvoja visioita ja myös kykyä niiden toteuttamiseen. Kyllähän tässä paikassa on älyttömän hyvät puitteet esimerkiksi ruokaravintolan sekä viihdeareenan pyörittämiseen, joten olisihan se hauskaa nähdä ripaus molempia myös jatkossa.

Se miten toiminta jatkossa muotoutuu on tietenkin uuden yrittäjän omissa käsissä. Me aloitettiin neljä vuotta sitten aika lailla tyhjästä ja neljässä vuodessa tänne on noussut näin hyvä meininki. Seuraajallamme on aika paljon paremmat askelmerkit mistä ponnistaa.

7. Milloin kerrotte uuden yrittäjän?

– Kerromme heti, kun varmaa kerrottavaa on. Olisihan se mukava, että asiat saataisi jo lähiviikkoina etenemään. Näin uudelle yrittäjälle jäisi riittävästi aikaa valmistella asiaa. Näillä näkymin nykyisillä voimilla Morton pyörii vuoden vaihteesen asti.

Vuoden vaihteeseen asti toiminta jatkuu ihan normaalisti. Keikkasyksy näyttää aika kovatasoiselta ja mielenkiintoselta, ihan oikeesti. Julkaisemme syksyn ohjelman ihan pian.

8. Mitäs Mortonin yrittäjät sitten aikoovat tehdä jatkossa?

– Rautalammin viemistä maailmankartalle jatketaan niinkuin tähänkin asti, vaikka keinot saattavat muuttua.

Ja kuten jo mainitsinkin yrityksemme toimintaa jatkamme konttiravintoloiden kanssa, mihin päin Suomea tai maailmaa ne sitten tulevaisuudessa matkaavatkaan. Olemme vielä nuoria, joten maailmaa pitää tutkia ja ihmetellä. Mitä kaikkea mielenkiintoista tulevaisuus tuo tullessaan, sitä on hankala sanoa, mutta olemme huomanneet tekijöille löytyvän kyllä hommaa.

9. Tuleeko konttiravintola ensi vuonna Hertunrantaan tai Pieksämäen torille?

– Päätöksiä ei ole vielä tehty suuntaan eikä toiseen. Mahdollisesti! Mielellään otamme vastaan myös muita vinkkejä mitkä voisi olla ensikesän paikat.

10. Ei tule kysymystä mieleen, mutta harmittaa!

– Eipä tässä nyt kannata harmittelemaan rueta! Toki ilmassa on monta kysymysmerkkiä, mutta ennen kaikkea upeita mahdollisuuksia. Me ainakin uskomme ja toivomme, että tähän löydetään juuri niin älyttömän upea yrittäjä kuin paikka ansaitsee. Se lienee meidän kaikkien yhteinen tahtotila.

Videomme (katsottavissa alta) on jakojenne ansiosta tavoittanut Facebookissa lähes 30 000 ihmistä ja YouTubessakin se on katsottu pitkälti yli pari tuhatta kertaa. Kiitos avustanne jo tähän asti!