Ulkokuva Rautalammin Mortonista, Emäpitäjän olohuoneesta.

Mortonin kotitalo etsii uutta isäntäväkeä

Ravintola Mortonin kotitalo Rautalammilla etsii uutta isäntäväkeä. Onko tässä paikka sinun ravintolaunelmasi toteuttamiseen?

Mortonin tarina lähtökohta on se, että rohkea savolaisukko pakkasi tavaransa reppuun ja lähti tutkimaan miltä maailma näyttää kotikulmien ulkopuolella. Me aiomme otamme mallia tarinasta ja tutkia hieman maailmaa. Jotta kotitalo pysyisi vähintään yhtä virkeänä kuin tähänkin asti tarvitsemme sinunkin apuasi, että löydämme Rautalammille juuri niin mahtavan isäntäväen kuin tämä talo ansaitsee.

Mahtavat mahdollisuudet odottaa hyödyntämistä

Keskellä Rautalampia sijaitsevat yli kahdensadan neliömetrin tilat tarjoavat mahdollisuuksia vaikka mihin. Tässä on tienoon parhaat tilat luoda esimerkiksi upea juhlapaikka tai viihde-areena. Puitteet molempiin on jo käytännössä valmiina. Me olemme ehtineet hyödyntää vasta murto-osan näiden tilojen tarjoamasta potentiaalista. Myös lounasravintolalle olisi nyt tilausta, kun yksi paikallisista lounasravintoloista lopettaa pian toimintansa.

Ja kun vielä Rautalampi sai hiljattain kansallispuiston niin voi hyvällä syyllä sanoa, että koko paikkakunnalla on nyt ennennäkemätön potentiaali odottamassa hyödyntämistään. Tämäkin ravintola täytyy viedä aivan uudelle tasolle. Sellaista toimijaa nyt etsitään kenellä on tahtoa, suuria unelmia ja kykyä myös toteuttaa ne.

Jäähyväiset vuoden vaihteessa – loppuvuosi täyttä tykitystä

Ravintola Morton jatkaa toimintaansa vuoden loppuun asti aivan normaaliin tapaan. Keikkarintamalla on tulossa lokakuussa mm. Eva & Manu ja marraskuussa luvassa on myös ensimmäinen ulkomainen esiintyjä Mortonin historiassa. Pikkujoulukauden marraskuun lopulla avaa elävä legenda Mikko Alatalo. Vauhtia ei siis loppuvuodesta tule puuttumaan. Aukioloaikoihin ei myöskään tule sen ihmeempiä muutoksia.

Ravintola Morton perustettiin Rautalammille vuonna 2010 kolmen parikymppisen yrittäjän toimesta. Neljässä vuodessa paikasta on kehkeytynyt varsin tiedetty keskipiste Rautalammin elämään. Erityisesti Morton muistetaan PMMP:n ravintolassa heittämistä erikoiskeikoista sekä tapauksesta jolloin Matti Nykänen katosi juuri ennen Mortonin keikkaa.

Mortonin konttiravintolat on nähty vuosien varrella mm. Helsingissä ja Kuopiossa. Tulevaisuudessa Ravintola Morton jatkaa toimintaansa konttiravintoloiden voimalla. Sitä missä konttiravintoloita nähdään tulevaisuudessa ei vielä paljastateta, mutta huhut kertoo Jarnan vinkanneen että pohjoisen päin tähyillään.