Avoin kirje Emäpitäjän Olohuoneen ystäville

Avoin kirjeemme: Rautalammin Mortonin tarina jatkuu!

Viikko sitten Facebook-sivuillemme ilmestyi mystisiä vihjailuja Mortonin paluusta kotiin. Jos se jollekin jäi epäselväksi Mortonin synnyinkoti on emäpitäjä, Rautalampi. Sieltähän kaikki lähti liikkeelle vuonna 2010. Kovasti asiasta on kyselty, joten ajattelimme olevan paikallaan sanoa muutama sana aiheeseen liittyen, vaikka emme vielä kaikkea paljastakaan.

Heti näin alkuun pakko tunnustaa, meillä on ollut ikävä. Ikävä niitä kylmät väreet nostattavia keikkahetkiä. Ikävä uusien ja vanhojen tuttujen lämpimiä kohtaamisia. Ikävä teitä ihmisiä ja sitä ainutlaatuista Emäpitäjän Olohuoneen tunnelmaa. Näiden fiilisten innoittamana olkoon tämä avoin kirjeemme teille kaikille rakkaille, asiakkaillemme ja ystävillemme.

Palataanpa ajassa reilun vuoden verran taaksepäin. Muistatte varmaan, kun kalenterin kääntyessä 2015 puolelle laskimme eläväisenä liehuneen lippumme Rautalammin ravintolan tangosta ja suljimme viimeisen kerran Emäpitäjän Olohuoneen oven. Käsillä oli jännittävä hetki. Olimme kaikki, me yrittäjät sekä itse yritys, vielä aika nuoria ja aivan uuden elämän kynnyksellä. Vaikka tiesimme, että Mortonin elämä tulee jatkumaan ehkä entistäkin vauhdikkaampana ympäri Suomea tiesimme myös, ettei varsinaiseksi legendaksi kasvanut Emäpitäjän Olohuone palaa ehkä enää koskaan.

Mieli oli jännittynyt ja haikea. Toisaalta samalla tuntui, että edustimme silläkin hetkellä kaikkea sitä, minkä puolesta olimme koko ajan puhuneet. On uskallettava unelmoida, on uskallettava kokeilla uutta, on uskallettava kuunnella intuitiotaan ja tehdä rohkeitakin ratkaisuja, jotka saattavat vaatia vahvaa visiota ja epävarmuuden kestämistä. Sauli Niinistön sanoin: “kun tyytyy, niin hyytyy”.

Tuon jälkeen Mortonin Konttiravintolat ovat jatkaneet huikeaa kehittymistään Jarnan komennossa ja omistuksessa seikkaillen pitkin poikin tasavaltaa. Kuitenkaan missään vaiheessa emme ole unohtaneet mistä olemme lähtöisin, emmekä teitä ketkä olitte hapuilevista ensiaskeleista lähtien tukenamme luomassa Morton-ilmiötä. Haave paluusta Rautalammille ja visio Rautalammin nostamisesta takaisin maailmankartalle on pysynyt elossa kaiken aikaa. Nyt näyttää hyvin vahvasti siltä, että nuo molemmat haaveet tulevat taas taipumaan todeksi ja kuten tuolloin reilu vuosi sitten lupasimme Emäpitäjän Olohuoneen tarina tulee jatkumaan- aikalailla uudessa formaatissa, mutta kuitenkin. Viimein tuntuu, että aika on oikea. Viime syksystä asti tätä on todenteolla valmisteltu ja nyt helmikuun lopussa saimme palaset loksahtamaan paikoilleen. Hyvinpä loksahtelivatkin.

Jarna, Petri ja Mortonin jengi

Se tulee todennäköisesti yllättämään teidät missä muodossa, millaiseksi pätkäksi ja miten palaamme kotiin Rautalammille. Tavallaan se yllätti vähän meidätkin, vaikka ensimmäisen kerran tämäntyyppinen ajatus olikin heitetty ilmoille jo vuonna 2008. Joka tapauksessa lupaamme tulossa olevan ihan mahottoman kovia juttuja. Me ollaan ainakin tosi innoissaan, että on vanha jengi koossa taas ja vahvistukseksi saadaan vielä ihan uutta verta! Kerromme tästä kaikesta lisää sunnuntaina 13.3.2016 Pysykää kuulolla. Tästä tulee hauskaa!

Terveisin Jarna, Petri + Mortonin jengi

P.S. Vuodet 2010 – 2014 Emäpitäjän Olohuoneessa oli aikamoisen huikea seikkailu ja tärkeä ajanjakso meistä monelle, tiskin molemmilla puolilla. Viimeksi viikko sitten saimme viestin, jossa yksi teistä asiakkaistamme fiilisteli erästä huikeaa keikkaa vuodelta 2013.

Hyviin muistoihin kannattaa palata tasaisin väliajoin, siinä auttaa esimerkiksi tämä aina yhtä siisti video: