Suoraan edestä otettu kuva Äänekosken Mortonin myyntikontista

Konttiravintola muuttaa kesäksi Kuopioon

Konttiravintola Morton muuttaa ensi kesäksi Pieksämäeltä Kuopion keskustaan, kauppakeskus H-talon vierelle.

Kaksi muuta Konttiravintolaa asettuvat viime kesän tapaan Varkauden Hertunrantaan sekä Äänekosken rantatorille. Kaikki kolme Konttiravintolaa avautuvat toukokuussa ja ovat avoinna elokuulle saakka.

Konttiravintola Morton piipahti samalla paikalla Kuopiossa viime keväänä kahden viikon ajan. Tuo lyhyt kokeilujakso ja siitä saadut hyvät kokemukset ratkaisivat sijaintipohdinnot Kuopion hyväksi, vaikka muillekin paikkakunnille liikkuvaa ravintolaamme yritettiin houkutella.

Konttiravintolan ajatus on alunperin se, että voimme tutkia uusia seutuja ja mennä juuri sinne missä meitä eniten odotetaan. Kuopioon meitä on kovasti kaipailtu jo useampana vuonna ja viime vuoden kokeilujakson sekä Satoa-ruokafestivaalien perusteella päätös oli lopulta aika helppo tehdä.

Mortonin burgerit ja nimikko-oluet saatavilla taas toukokuusta lähtien
Mortonin burgerit ja nimikko-oluet saatavilla taas toukokuusta lähtien

Ravintolapäällikkönä Kuopion uudessa ravintolassa toimii vanhan liiton mortonilainen, Ninja Kumpulainen. Ravintola on avoinna toukokuusta elokuuhun ja se tulee ottamaan paikkansa H-talon vierestä, Kauppakadun kävelykadulta.

Myös H-talon kiinteistöpäällikkö Riku Räisänen on yhteistyöstä innoissaan.

“Katuruokakulttuuri on Kuopiossa ollut vielä aika pienimuotoista, joten näen Konttiravintolan tuovan lisää kaivattua elävyyttä koko keskustaan. Mielestäni tällainen on modernia kaupunkikulttuuria parhaimmillaan.”

Konttiravintolan viimekesäisestä vierailusta Räisänen kertoo saaneensa ainoastaan positiivista palautetta.

Pieksämäkeä tulee ikävä

Pieksämäen voidaan tavallaan katsoa olevan Konttiravintolan alkuperäinen sijainti. Ensimmäinen Konttiravintola julkistettiin Helsingissä toukokuussa 2013 osana Rautalampi takaisin maailmankartalle -tempausta. Viikon mittaisen tapahtumavierailun jälkeen Konttiravintola muutti loppukesäksi Pieksämäen torille. Samalla paikalla Konttiravintola nähtiin myös kesinä 2014 ja 2015.

Tähän muuttopäätökseemme vaikutti merkittävästi ne käytännön ongelmat, jotka Pieksämäellä hankaloittivat toimintaa. Vaikka tori on sijaintina hyvin keskeinen on siinä myös omat haasteensa. Esimerkiksi juoksevan veden puuttumisen vuoksi astiat on pitänyt kiikuttaa toisaalle pestäväksi.

Haasteista huolimatta voimme ihan rehellisesti sanoa, että Pieksämäkeä tulee ikävä. Onhan tämä tavallaan toinen kotipaikkamme. Toivottavasti jossain vaiheessa voidaan tehdä paluu Pieksämäelle vaikka tapahtumavierailujen muodossa.


Artikkelin pääkuva: Tuomas Mikkonen