Konttiravintola muuttaa kesäksi Kuopioon

Konttiravintola Morton / Little Aaron

Konttiravintola Morton muuttaa ensi kesäksi Pieksämäeltä Kuopion keskustaan, kauppakeskus H-talon vierelle. Kaksi muuta Konttiravintolaa asettuvat viime kesän tapaan Varkauden Hertunrantaan sekä Äänekosken rantatorille. Kaikki kolme Konttiravintolaa avautuvat toukokuussa ja ovat avoinna elokuulle saakka.

Konttiravintola Morton piipahti samalla paikalla Kuopiossa viime keväänä kahden viikon ajan. Konttiravintolan yrittäjä Jarna Kaplas kertoo tuon lyhyen kokeilujakson kokemusten ratkaisseen asian Kuopion hyväksi, vaikka muillekin paikkakunnille liikkuvaa ravintolaa yritettiin houkutella.

“Konttiravintolan ajatus on alunperin se, että voimme tutkia uusia seutuja ja mennä juuri sinne missä eniten odotetaan. Kuopioon meitä on kovasti kaipailtu jo useampana vuonna ja viime vuoden kokeilujakson sekä Satoa-ruokafestivaalien perusteella päätös oli lopulta aika helppo tehdä.” Kaplas kertoo.

Mortonin burgerit ja nimikko-oluet saatavilla taas toukokuusta lähtien
Mortonin burgerit ja nimikko-oluet saatavilla taas toukokuusta lähtien

 

Myös H-talon kiinteistöpäällikkö Riku Räisänen on yhteistyöstä innoissaan.

“Katuruokakulttuuri on Kuopiossa ollut vielä aika pienimuotoista, joten näen Konttiravintolan tuovan lisää kaivattua elävyyttä koko keskustaan. Mielestäni tällainen on modernia kaupunkikulttuuria parhaimmillaan.”

Konttiravintolan viimekesäisestä vierailusta Räisänen kertoo saaneensa ainoastaan positiivista palautetta. Konttiravintola Morton on avoinna Kuopiossa toukokuusta elokuuhun ja se tulee ottamaan paikkansa H-talon vierestä, Kauppakadun kävelykadulta. Ravintolapäällikkönä Kuopiossa toimii vanhan liiton mortonilainen, Ninja Kumpulainen.

Pieksämäkeä tulee ikävä

Pieksämäen voidaan tavallaan katsoa olevan Konttiravintolan alkuperäinen sijainti. Ensimmäinen Konttiravintola julkistettiin Helsingissä toukokuussa 2013 osana Rautalampi takaisin maailmankartalle -tempausta. Tapahtumaviikon jälkeen Konttiravintola muutti loppukesäksi Pieksämäen torille. Samalla paikalla Konttiravintola nähtiin myös kesinä 2014 ja 2015.

“Kyllä Pieksämäkeä tulee ikävä,  onhan tämä tavallaan ravintolamme toinen kotipaikka. Olisihan se mukava tulla jossain vaiheessa vaikka lyhyellekin vierailulle.” Jarna Kaplas kertoo.

Konttiravintola Morton toimi Pieksämäen torilla kolmena kesänä
Konttiravintola Morton toimi Pieksämäen torilla kolmena kesänä

Kaplas kertoo käytännön ongelmien olleen viimeinen niitti muuttopäätökselle.

“Vaikka sijainti on ollut ihan hyvä, on torissa ollut myös omat haasteensa paikkana. Esimerkiksi juoksevan veden puuttuminen on ollut meille iso ongelma, kun astiat on pitänyt kiikuttaa pestäväksi toisaalle.”


Artikkelin pääkuva: Tuomas Mikkonen, www.tuomasmikkonen.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.