Satoa Kuopio Food Festival 2017

Morton mukana Satoa Food Festivaleilla Kuopiossa

Viikonloppuna Konttiravintola Morton on Kuopiossa oikein kahden Konttiravintolan voimin. Yksi löytyy tutulta paikalta, H-talon edestä ja toinen taas Satoa Kuopio Food Festival -tapahtumasta torin toiselta laidalta.

Satoa on paikallisen ruuan juhla, paikalliset ravintolat kokoontuvat torialueen laitamille tarjoamaan maukkaita annoksia, joiden puhtaiden makujen alkuperä johtavat pohjoissavolaisten ruokatuottajien tiloille. Tapahtumassa myydään pieniä 3-6 euron annoksia. Edulliset hinnat tarjoavat hyvän mahdollisuuden kerrankin kokeilla useita paikallisia makuja.

Konttiravintola Mortonin omatekoiset ranskalaiset maistettavissa Satoassa
Konttiravintola Mortonin omatekoiset ranskalaiset maistettavissa Satoassa

Konttiravintoa Morton on ollut  mukana Satoa –festivaaleilla jokaisena vuonna. Tällä kertaa Kuopion parhaista hampurilaisista tunnettu konttiravintola tuo makukadulle hieman erilaisia pikkuherkkuja. Me Konttiravintolassa olemme jo pidempään haaveilleet, että voisimme tarjoilla ruokafestivaaleilla jotain muuta, kuin tuttua bravuuriamme eli burgereita. Sen vuoksi tänä vuonna lautaselle nostetaankin herkullisia täysin itse tehtyjä ranskalaisia.

Kontin keittiömestari Timo Turkka on taikonut kotimaisesta perunasta kaksi erilaista annosvaihtoehtoa, jotka on molemmat mahdollista saada myös vegaanisena pyydättäessä. Ranskalaisten seuraksi voi valita Mortonin tilli-limemajoneesia tai remoulademajoneesia, joissa pohjana on varkautelaisen Naku Majon aidot kastikkeet ja makuvivahteet muokkaa Kuopion torin kasvikset. Lisukkeina löytyy myös ravintolan omaa raparperiketsuppia ja ne on höystetty makoisalla sitruuna-suolalla.

Jälkiruokana tarjoiltava kaunis mantelikakku hivelee kaikkia aisteja, makupalan kruunaa omilta mailta kerätyista tyrneistä valmistettu kreemi ja valkosuklaa. Festaripisteeltä on saatavissa myös Mortonin omaa karviaislimonadia.

Maistuisiko jälkkäriksi mantelikakku?
Maistuisiko jälkkäriksi mantelikakku?