Mortonin matka jatkuu Äänekoskelta eteenpäin

Konttiravintola Mortonin seikkailut jatkuvat Äänekoskelta eteenpäin. Viiden kesän ajan äänekoskelaisia ilahduttanutta Konttiravintolaa ei siis kesällä 2020 nähdä Äänekosken keskustan Rantapuistossa, vaan upea sijainti odottaa nyt uusia ideoita ja uutta yrittäjää.

Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas kertoo, että Konttiravintola-konseptista erityisen tekee juuri sen liikuteltavuus. Kontit voi laittaa sinne, mihin kiinteiden rakennusten tekeminen ei muuten onnistuisi. Tämä onkin vienyt yritystä jatkuvasti tutkimaan uusia paikkoja ja vie edelleen.

Morton on syntynyt halusta taistella tylsyyttä vastaan ja tehdä elämästä vähän yllätyksellisempää. Nämä arvot sekä halu valloittaa maailmaa burgeri kerrallaan pitävät meidät liikkeellä ja kannustavat tutkimaan jatkuvasti uusia juttuja. Sen suurempaa dramatiikkaa Äänekoskelta lähdölle ei liity, mutta moottoritie on kuuma. Yhteiselo kaupungin ja äänekoskelaisten kanssa on täällä sujunut tosi hyvin koko ajan.”

Viisi kesää Äänekoskella

Morton avasi kolmannen Konttiravintolansa Äänekoskelle keväällä 2015. Sopiva paikka löytyi Rauhankadun päästä, uudesta Rantapuistosta.

Näiden viiden vuoden aikana varrella koko puistoalue on kehittynyt ja elävöitynyt valtavasti uusien harrastusmahdollisuuksien, laiturien ja maisemoinnin myötä. Tuo Rantapuisto on jo alusta alkaen ollut mielettömän kaunis paikka, mutta vuosien varrella se on vilkastunut hurjasti. On ollut tosi hienoa olla mukana alueen kasvussa ja kehityksessä.

Jos jotakin erityistä täytyy Äänekosken kesästä nostaa esiin niin kyllä se on Keitele Jazz -festarit. Upeaa, että tapahtuma herätettiin uudestaan henkiin. Toivottavasti täällä Äänekoskella ymmärrätte, että Keitele Jazz on yksi koko Suomen festarikesän helmistä.

Uusia tuulia etsitään

Kesällä 2019 Mortonin Konttiravintolat palvelivat Äänekosken lisäksi Jyväskylässä, Kuopiossa, Pieksämäellä ja Varkaudessa. Yrittäjä Jarna Kaplas on vielä vaitonainen tulevan kesän suunnitelmista. “Tulevan kesän kuvioista on totuttuun tapaan kerrottu lisää aina kevättalvella, joten palaillaan sitten asiaan. Tietysti kaiken aikaa pidämme silmät ja korvat auki sen suhteen mihin Konttiravintolat sopisivat. Mortonin 10-vuotissynttäreitä juhlitaan varmasti koko kesä, sen voin paljastaa jo tässä vaiheessa.”

Mortonin lähdön myötä Äänekosken Rantapuistosta vapautuu viehättävä kesäkeidas jollekin uudelle toiminnalle. Me viemme konttimme ja kalusteet mennessämme, mutta muut puitteet ja toimiva infra jäävät paikalle. Tässä on kekseliäälle yrittäjälle erinomaiset askelmerkit lähteä tekemään omaa juttuaan, millä ilahduttaa äänekoskelaisten kesäpäiviä – ja miksei talvellakin.

Rantapuiston kehittäminen on kaupungin agendalla myös jatkossa. Äänekoskelle rakennetaan parhaillaan keskusaukiota, jonka myötä rantaan tulee moderni kulkuyhteys  kaupungintalon ja kirjaston välistä. 

Liikepaikasta kiinnostuneiden tulee olla yhteydessä Äänekosken kaupungin elinvoimajohtajaan, Markku Rautiaiseen.

Konttiravintola Morton kiittää lämpimästi äänekoskelaisia ja Äänekosken kaupunkia viidestä yhteisestä vuodesta.