Valon ja tulen juhlaa Mortonin päättäreissä

Mortonin kesäkausi on loppusilausta vaille valmis. Syksy on täällä ja se tarkoittaa kahta asiaa: villapaidat on kaivettava esille, ja henkinen valmistautuminen kohti talven yli kestävää burgeripaastoa voi alkaa. Vielä on kuitenkin yksi viikonloppu aikaa nauttia vatsan täydeltä, valoa ja tulta ihaillen. Vaikka syksy viilenee, niin meillä riittää vielä lämpöä torpassa!

Jyväskylän Konttiravintola on auki torstaista ja lauantaihin, ja Varkaudessa burgerit paistuu perjantaina ja lauantaina. Äänekosken, Pieksämäen ja Kuopion Konttiravintolat ovat jo sulkeutuneet tältä kesältä.

Varkaudessa livemusaa ja tulista tunnelmaa

Varkauden Hertunrannassa kesän virallisia päättäreitä vietetään lauantaina 28.9 klo 10.30 alkaen. Lounasaikaan tunnelmoidaan kauniiden kappaleiden tahtiin, kun nuori laulaja & lauluntekijä Pieta Martikainen esittää livemusiikkia viulisti Justiina Paasosen kanssa.

Pimeän laskeuduttua Konttiravintolan piha-alue verhoutuu valon tunnelmalliseen maailmaan, jonka toteutuksesta vastaa varkautelainen Petteri Vaalimaa. Luvassa on myös tulinen show, kun tulitaiteilija Väinö Makkonen pistää liekit viuhumaan. Väinö esiintyy alkuillasta lapsiperheille, ja vielä uudelleen pimeän tullen. Vinyyli-DJ:t pyörittävät levyjä koko illan ajan. Bileet jatkuvat aina ilta yhteentoista saakka.

Tarkemmat tiedot Varkauden päättäriviikonlopusta löytyvät Facebook- eventistä, liity mukaan: https://www.facebook.com/events/1124504607760553/

Varkauden päättäriviikonlopun aukioloajat: 

  • Perjantai 27.9. klo 10.30-21.00
    • Lounastarjous voimassa perjantaina klo 14 saakka
  • Lauantai 28.9. klo 10.30-23.00.

Sitten seuraavan kerran nähdään taas keväällä 2020.

Väinö Makkonen tuo Varkauden päättäreihin näyttävän tulishown.

Jyväskylän burgerikeidas keskellä Valon kaupunkia

Jyväskylässä Valon kaupunki -tapahtuma järjestetään jo 14. kerran 26.-28.9.2019. Myös me olemme tänä vuonna mukana. Valon kaupunki -kokonaisuuteen sisältyy noin 80 valoteosta ja valoteemaista oheisohjelmaa. Valoreitti alkaa Kankaan alueelta, kulkien Tourujoen suuntaan, Lutakkoon ja edelleen Mattilanniemeen. Lutakonaukiolle, aivan Konttiravintolan naapuriin, nousee upea, lähes 12 metrinen mietiskelevää ihmistä muistuttava MAN-teos. Lutakon ja Mattilanniemen välillä on useita valoteoksia, joten me toimimme burgerikeitaana tässä keskellä valoreittiä. Myös Konttiravintola Morton saa uutta valoa ja väriä.

Ota siis ystävät matkaan, tule ihailemaan valotaidetta ja pistäytymään siinä sivussa kesän vikalle burgerille ja vaikkapa lämmittävälle kaakaolle.

Tarkemmat tiedot Jyväskylän päättäriviikonlopusta löytyvät Facebook- eventistä, liity mukaan: https://www.facebook.com/events/474069360104126/

Valon kaupunki-tapahtuman reitti, teokset ja lisätiedot löydät osoitteesta:
http://www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi/

Jyväskylän päättäriviikonlopun aukioloajat: 

  • Torstai 26.9. klo 16.00-21.00 
  • Perjantai 27.9. klo 10.30-23.00
    • Lounastarjous voimassa klo 14 saakka
  • Lauantai 28.9. klo 10.30-23.00.
Lutakkoon, aivan Konttiravintolan naapuriin saapuu taiteilija Amanda Parerin (AU) valtava MAN-teos. Tule mukaan pohtimaan ihmisyyttä modernin Ajattelijan seurassa! Kuva: Valon kaupunki / Jyväskylän kaupunki

Hurjan iso kiitos teille jokaiselle kuluneesta kesästä. Nautitaan yhdessä valotaiteesta ja kesän burgereista vielä viimeistä kertaa – nähdään päättäreissä!

P.S. Molempien tapahtumien henkeen sopii mainiosti meidän spesiaaliherkku Halloumiburgeri, jonka välistä löytyy syksyistä tyrni-porkkanahilloa ja mummon kurkkua.