Lahjoitimme palkintorahat kotikylän lapsille ja nuorille

Konttiravintola Mortonin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jarna Kaplas lahjoitti maakunnallisesta Vuoden nuori yrittäjä -tunnustuksesta saamansa palkintorahan kokonaisuudessaan yrityksen kotikylän, Rautalammin, lasten ja nuorten hyväksi. Kaplas luovutti 1500€ suuruisen lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Rautalammin paikallisyhdistykselle Pestuumarkkinoilla syyskuun puolivälissä. 

Jarna kertoi, että on ollut koko ajan mielessä antaa hyvää takaisin päin heti kun vain mahdollista, sillä hän itse ja koko yritys on saanut niin paljon tukea tältä kylältä. Toivottavasti tällä avustuksella voidaan jeesata rautalampilaisia nuoria kohti unelmiaan!

Lahjoituksen kävi pokkaamassa MLL Rautalammin hallituksen jäsen, Pihlin Anni. Anni muisteli samassa yhteydessä muutaman vuoden takaista tempausta, kun järkättiin yhdessä lasten festarit aikuisten ravintolassa ja hauskaa oli!

Anni kertoi myöskin, että ajatuksissa olisi käyttää nää lahjoitusvarat nuorten mediakasvatukseen, esimerkiksi videoiden tekemiseen liittyen. Haaveissa olisi esimerkiksi saada joku tunnettu tubettaja vierailemaan Rautalammilla. Nuoret saa kuitenkin päättää itse, millaista meininkiä tahtovat.

Kakkukahvit kuntalaisille

Me Konttiravintolana olemme viime vuosina palanneet tänne kotikylälle Rautalammille yhden viikonlopun ajaksi. Se viikonloppu on perinteiset Pestuumarkkinat. Tänä vuonna startattiin pestuut juhlimalla näitä saatuje Vuoden nuori yrittäjä -tunnustuksia yhessä rautalampilaisten kanssa kakkukahveilla. Kiitos kaikille ketkä kävitte moikkaamassa!

Kakkukahveilla Rautalammilla kävi yli 100 henkee.Morton on aina ollut rautalampilainen yritys ja kotikunta on edelleen meille hirmuisen tärkeä, vaikka toiminta onkin nykyään pääosin muualla. Halutaankin tässä samalla heittää vähän palloo varttuneemmalle jengille, että muistakaa uskoo oman kylän nuoriin ja kuunnella mitä ne sanoo.

Nuorilla on tosi tärkee rooli jokaisen kunnan tulevaisuuden rakentamisessa ja sitä enemmän sitä jokainen jaksaa ponnistella mitä tärkeämmäksi kokee oman paikkakunnan. Sitä tärkeämmäksi sen kokee mitä paremmin siellä viihtyy.

Nuorilla on tosi tärkeä rooli kunnan kehittämisessä. Jos nuoret viihtyvät omalla kylällä, haluavat he olla aktiivisesti mukana rakentamassa kotikuntaansa.

Me halutaan Mortonin tarinan ja oman esimerkin kautta olla rohkaisemassa nuoria unelmoimaan ja kokeilemaan siipiään. Mikä tahansa voi olla mahdollista!”