FAQs

Mitä kautta Mortonissa hoidetaan työhön liittyvä viestintä?

Lähes kaikkeen työhön liittyvään viestimiseen käytämme Workplace-sovellusta, johon saat omat tunnukset kun aloitat työsi. Workplacesta löydät ajankohtaiset tiedotettavat asiat ja käsikirjamme. Whatsappin sijasta käytämme viestittelyyn Workplacen chattia. Sovellukset ovat tosi helppokäyttöisiä ja niitä voi käyttää joko kännykällä tai tietokoneen selaimella. Olemme halunneet hoitaa työhön liittyvän viestinnän erillisillä sovelluksilla sen vuoksi, että meistä jokainen voi helpommin…

Miten Mortonissa huolehditaan työntekijöistä?

Meille henkilökunnan hyvinvointi on ehdottoman tärkeää. Pyrimme luomaan tiimeihin avoimen ilmapiirin, jolloin asioita on helppo tuoda ilmi ja keskustella. Näihin apuna ovat kuukausittaiset tiimipalaverit sekä jatkuva viestintä. Esihenkilömme saavat työhönsä myös jatkuvaa koulutusta, jotta he osaavat luotsata tiimejä niin hyvin kuin mahdollista. Työvuoroissa huolehditaan tauoista, ja työntekijöille on tarjolla veloituksetta vichyä sekä smoothieta. Meillä on…

Mistä raaka-aineet tulevat? Mitä tehdään itse?

Käytämme myös aina mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa, kuten Rautalampilaista Peltolan Blue-homejuustoa sekä tietenkin suosimme kotimaista. Teemme muun muassa kaikki hillokkeet ja hillot itse, sekä maustamme majoneesimme itse. Myös luonnollisesti työhön kuuluu raaka-aineiden pilkkomista, paistamista,  ja annosten kasaamista. Kokkien työstä iso osa kuluu raaka-aineiden valmisteluun.

Millaisia työvuorot ovat? Millon saan tietää vuoroni?

Meillä toimitaan pääosin kahdessa vuorossa, aamuvuorossa ja iltavuorossa. Osassa ravintoloista voi olla tarjolla myös välivuoroja päiväsaikaan. Yksi työvuoro on keskimäärin 6-8 tuntia. Työvuorot tehdään kolmeksi viikoksi kerrallaan ja saat tietää työvuorosi viikkoa ennen uuden listan alkua. Työvuorot näet omilla tunnuksillasi Maraplan -sovelluksesta Henkilökunnan koko meillä vaihtelee ravintolan mukaan, pienistä alle 10 hengen tiimeistä yli 20 hengen…

Miten perehdytys töihin on hoidettu?

Perehdyttäminen ja hyvät ohjeet on yksi niitä asioita mistä saamme työntekijöiltä kiitosta vuosi toisensa perään. Työt sujuu paljon mukavammin, kun saa kunnon eväät lähteä hommiin ja tietää mitä tehdä. Useimpiin asioihin ohjeet löytyvät Mortonin käsikirjoista, joita pääsee lukemaan vaikka omalla kännykällä. Ohjeet annetaan luettavaksi hyvissä ajoin ennen töiden alkua, jotta ehditrauhassa tutustua niihin. Ravintolapäällikkö tai…

Millaista työ Mortonissa on?

Kaikki Mortonin ravintolat ovat mukavan suosittuja. Se tarkoittaa sitä, että kesän kuumimpana sesonkina vilskettä riittää koko päivän. Olemme auki joka päivä. Illat ja viikonloput ovat vilkkaimpia aikoja, joten työt painottuvat niihin. Meillä on töitä tarjolla sekä kokeneille tekijöille, vasta työelämään tutustuville nuorille ja kaikille siltä väliltä. Tapana on, että jokainen opettelee kaikkia työtehtäviä, näin voimme…

Miksi kannattaa tulla töihin Mortoniin?

Tässä parhaita vastaajia ovat työntekijämme. Työntekijäkyselyn mukaan tärkeimmät syyt työskennellä Mortonissa ovat: Mortonissa iso osa työntekijöistä palaa työskentelemään yhä uudestaan, jotkut ovat olleet meillä jopa yli 10 vuotta. Me haluamme olla työpaikka missä nuoret voivat turvallisesti harjoitella työelämän taitoja ja toisaalta sellainen paikka missä kokenutkin tekijä oppii uusia taitoja ja kehittyy.

Ryhmäläiselläni on erikoisruokavalio, otetaanhan nämä varmasti huomioon?

Ehdottomasti. Monissa annoksistamme on jo olemassa erilaisia variaatioita yleisimmät ruokavaliot tai allergiat huomioiden. Lisäksi pystymme varioimaan annoksia muiden allergioiden mukaan hyvinkin. Ilmoittakaa näistä varauksen tai ennakkotilauksen yhteydessä, niin katsotaan nämä tilanteen mukaan. Toki on huomioitava, että keittiömme on pieni ja kaikki annokset valmistetaan samassa tilassa, toki eri välineillään.

Saapuminen ja pysäköinti autolla

Varkauden Mortonilla ei ole omia pysäköintipaikkoja, mutta ohitsemme kulkevan tien varressa on joitain paikkoja tienvarsipysäköintiin. Huomioithan tien opasteet pysäköidessäsi. HUOM! Ravintolan takana olevat muutamat pysäköintipaikat eivät ole Mortonin tai meidän asiakkaiden käytössä. Ne paikat on varattu venepaikan varanneille, joten pidetään ne vapaana heitä varten.

Onko tämä se alkuperäinen Morton?

Morton on kotoisin täältä Rautalammilta. Ensimmäinen ravintolamme oli perinteisempi kivijalkaravintola, se oli toiminnassa vuosina 2010-2014. Sen jälkeen olemme keskittyneet vain konttiravintoloihin. Mortonin ravintoloita on jo ympäri Suomea, mutta kesällä 2021 halusimme tehdä paluun tänne kotikylällemme. Rautalammilla Morton on siis syntynyt, mutta nykyinen ravintola on eri paikassa kuin se alkuperäinen. Niissä tiloissa missä Mortonin tarina alkoi…